Терапия за сухата слама по главите ни през зимата

Терапия за сухата слама по главите ни през зимата

Сухата коса е истинско мъчение за дамите през зимата. Още преди да е пораснала достатъчно се налага да се реже с ножицата заради нацъфтели и изгорели краища. На нея всичко й влияе негативно – от слънцето навън до грубото сресване. Грижата за нея трябва да започне от дома ни. Има няколко неща, които можеш да направиш, за да спасиш гривата си и да я накараш да пращи от здраве и красота.

1. Без сушене – опитай да оставяш косата си да съхне сама. Причината е, че използването на горещата струя на сешоара съкращава живота на всеки косъм и не след дълго той ще поиска да бъде отрязан, за да се съживи. Добре е веднъж седмично да се прави маска от 2 с.л. кисело мляко с един жълтък. С маската се стои около час, след това косата се измива с натурален шампоан и се изплаква с разтвор от 1 литър вода и малко прясно изцеден лимонов сок. За да вдъхнеш обем на косата си може да я увиеш около големи ролки и да я духнеш с най-хладната струя на сешоара.

2. Стопляне на кожата на главата – за целта се прилага подхранваща маска от натурално масло, горчица и зехтин. Кашата се втрива в скалпа и се стои поне половин час. Косата става еластична и лъскава.
3. Без агресия – козметиката по магазините може да направи кожата на главата чувствителна, а косата заплетена и още по-суха. Затова понякога е добре да се завръщаме към бабините рецепти. Например от миналото имаме завещани няколко чудесни рецепти за приготвяне на шампоан в домашни условия. 1 белтък от яйце се смесва с чаена лъжичка мед и се нанася върху намокрена с топла вода коса, след това се оставя да подейства за 15 минути и се изплаква с шампоан на билкова основа и хладка вода.

Вместо да гориш косата си със сух шампоан може да се довериш изцяло на билките на прах. Купуват се от билкови дрогерии и се смесват по една чаена лъжичка от всеки вид. Разтварят се с топла вода и се прави каша. Стои се така за половин час и се прави масажен душ на главата с топла, а не гореща вода.  
 

Снимка: dropdeadgorgeousdaily.com
Автор: Dani

Терапия за сухата слама по главите ни през зиматаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)