Екстремно нанасяне на грим в движение

Екстремно нанасяне на грим в движение

Времето е пари е максимата на съвременното ежедневие. Още докато станем от леглото сутрин се оказва, че трябва да сме на няколко места едновременно – в офиса, в училището на детето ни, на автомивката, в магазина и във фитнеса. И всичко това, разбира се, след като сме се погрижили за безупречния си външен вид. Иначе може да уплашим някого с преуморения си вид.

Единственият изход е да се научим как да полагаме грима си докато сме в колата или чакаме на спирката. Малко е срамно да клинчим на обществено място и да се цапотим, но е по-добрият вариант от това да даваме обяснения защо не се поддържаме.

Сега ще те научим как да се гримираш, докато чакаш да светне зелено на трите светофара, които те делят от офиса:

1. Перфектната основа – се слага на първия светофар. Няма време да слагаш първо дневен крем, след това коректор, а накрая и фон дьо тен. Затова избери един страхотен ВВ или СС крем и набързо го разнеси по кожата си. Ако има малки несъвършенства ги замажи с компактна пудра. Никога не забравяй за линиите около ушите и челюстите. Те могат да те издадат, че не си имала достатъчно време, за да се погрижиш за макиажа. Освен това кремчето се разнася много лесно и има приятен оттенък, който напомня на руж. Това означава, че няма нужда да слагаш и руж.

2. Поглед – за да бъде изразителен ти е нужно само времето, необходимо да светне в зелено и втория светофар. Тук ти трябват мек молив и черна спирала. Молив се слага на горния клепач и се размазва леко с кутрето. После идва реда и на спиралата. Две лесни стъпки – прекрасен резултат за цял ден.


3. Устни – трябва да са сочни, меки и гладки. Когато нямаш време да ги накараш да засияят от здраве и перфектен блясък е добре да ги окъпеш в гланц с телесен нюанс или просто обикновен балсам. Устните се нуждаят от много влага през зимата. И е по-добре да изглеждат само леко омазнени, отколкото сухи и разранени, но с ярко червено червило, защото така било моредно. Освен това, докато се гримираш в колата рискуваш да излезеш извън контура на дверите на дъха си, което със сигурност няма да е особено красива гледка.

4. Гривата! - по нея се познава дали си отговорна към себе си или си по-скоро неглиже. Вземи спрея със сухия шампоан и напръскай косата добре. След това разтрий корените, за да изсъхне продуктът и да можеш да се радваш цял ден на чиста и мека коса.5. Чистота – и не забравяй, че за да останат ръцете ти чисти след всяка една от процедурите трябва да носиш със себе си влажни салфетки! Това спестява много ядове, когато например видиш любимото си бяло палто с черни отпечатъци от пръсти, оправяли грима на очите.


 

Снимка: autentikahostesses.files.wordpress.com
Автор: Dani

Екстремно нанасяне на грим в движениеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)