Погрижи се косата и за ноктите си с Натурален колаген на Inventia

Погрижи се косата и за ноктите си с Натурален колаген на Inventia

Замисляли ли сте се колко козметични продукти минават през ръцете ви всяка сутрин? Дали наистина имате нужда от всички тях и не пропускате ли други, които са по-важни? И ако по навик се съсредоточавате само върху лицето си, помислете за ноктите и за косата си? Защото косата и ноктите са важен индикатор за състоянието на вашето здраве. Отдавна е доказана връзката между състоянието на ноктите и косата и състава на кръвта (т.е. наличието на протеини, аминокиселини, микроелементи и хормони).

Ноктите и косата са сходни по структура с най-горния слой на човешката кожа. Косата и ноктите - както кожата и други части на човешкото тяло се състоят от клетки, в които влизат молекулите на колагена. А това означава, че колагенът подпомага растежа на ноктите и на косата. Както е известно, колагенът регенерира и възстановява, както и създава нови здрави клетки. Той притежава възстановителни свойства, които връщат младостта, еластичността, тонуса и еластичността. Недостатъчното количество на колаген в организма води до ранното "стареене". В случая с косата и ноктите, дефицитът на колаген ги прави чупливи, без блясък и еластичност - ноктите се разслояват, а косата е суха, може дори да започне да пада.

Но знате ли, че полската компанията INVENTIA създаде напълно нова, уникална формула Натурален Колаген Q5-26, която може да подобри състоянието на косата и на ноктите, на кожата, както и да укрепи мускулите и костната тъкан? Става въпрос за революционното откритие на 100% натурален, биологично активен рибен колаген, който премахва причината за стареенето на кожата чрез активиране на производството на колаген на клетъчно ниво.

Използването на натуралния колаген върху косата и ноктите възстановява тяхната структура, възвръща блясъка, жизненоста и обема на косата. В някои случаи колагенът може дори да спре дори процесите на посивяване на косата и на косопада. Като правило оплешивяването при мъжете се дължи на прекомерна активност на тестостерона. Космените фоликулите остават живи, но губят своята активност. Колагенът активира фоликулите, възобновявайки растежа на косата.

По целия свят бяха проведени много изследвания, посветени на приемането на колаген и неговото влияние върху растежа и здравето на косата и ноктите. Oще през 2009 в статия в Journal of Agricultural and Food Chemistry доктор Шегимур писа, че колагеновите пептиди влияят на здравето и красотата с напълно уникални механизми и посочи, че другите протеини не притежават уникалните свойства на колагена, а именно - за подобряване на здравето на костите и ставите, на кожата, на косата и на ноктите. Това е още едно доказателство, че колагеновите добавки и козметичните продукти, съдържащи колаген, са ефективни при лекуването на косопад и чупливи нокти.

Натуралният колаген за лице и нокти на марката Inventia е предназначен за грижа за косата и ноктите, както и като добавка при вземането на вана. Продуктът е абсолютно чист, без съдържание на консерванти и парабени и не е източник на приони. Представлява полутечен гел с перлен отенък на графит и се характериза с отлична степен на абсорбция. Повишава способността на кожата да задържа вода, тъй като образува защитен слой, чрез който кожата и косата не губят влага. Правилната и редовната му употреба подобрява цялостния външен вид на кожата, косата и ноктите, като стимулира организма да създава свой собствен колаген. Ако пък ситуацията с косата и ноктите ви е прекалено тъжна, съчетайте употребата на Natural Collagen Inventia Hair&Nails с едновременното приемане на хранителни добавки с Натурален колаген Inventia, за регулиране на обмяната на веществата.

Начин на нанасяне на гела върху ръце и за нокти:

Гелът се нанася върху измити и влажни длани, особено в областта на кутикула и нокътната плочка. Разтрива се старателно, оставя се да изсъхне, а след абсорбиране, за да се предотврати усещането за “стягане” на кожата, нанесете подходящ за съответния тип кожа крем за ръце. Можете да нанесете лак за нокти след като колагенът е изсъхнал. Препоръчва се да използвате скраб 1-2 пъти седмично, за да подготвите кожата си за максимално усвояване на колагена.

Начин на нанасяне върху косата:

Измийте косата си с шампоан и втрийте гела в мократа коса и в кожата. Разпространете гела равномерно от корените на косата до върха. След 2­5 минути изплакнете обилно с хладка вода. Ако го използвате като маска - оставете да реагира 20 минути и изплакнете с колагенов разтвор (една чаена лъжичка колаген, разтворен в хладка вода).

Начин на нанасяне върху цялото тяло:

В домашни условия: 20-30 ml за вана, при температурата на водата 30°C

Абсорбирането на колаген се увеличава при използването на перлени вана с озон.

Забележка: Q5-26 запазва свойствата си в стайна температура (5-28°C), но въпреки това е препоръчително да съхранявате колагена в оригиналната му опаковка, която гарантира оптимална температура.

Купи Натурален колаген за коса и нокти на Inventia 50 ml СЕГА само за 58 лева!

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на INVENTIА е "АЛОХА България" ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени от нашите читатели на тел. 0700 300 21 или от сайта aloha.bg с 20% отстъпка с код 9300.

Снимка: jenata.org
Автор: Мартин Петров

Погрижи се косата и за ноктите си с Натурален колаген на InventiaРейтинг: 4.0 от 5.0 / (4 гласа)