Забавни и достъпни занимания за деца през лятото

Забавни и достъпни занимания за деца през лятото

Дългите дни, топлите слънчеви лъчи и по-голямото количество свободно време зареждат малчуганите с толкова много енергия, че е почти невъзможно да ги задържите повече от няколко минути на едно място. Вместо да се чудите как да усмирите малките си палавници, впрегнете ентусиазма им в активни развлечения на открито. Така от една страна ще стимулирате растежа им със здравословна доза движение, а от друга – ще им подарите една незабравима ваканция.
Вижте две лесни идеи за забавни, полезни и достъпни занимания за деца през лятото.Топка, обръч и въже

Достъпът до разнообразни технологии е едновременно едно от най-големите предимства и един от най-сериозните недостатъци, съпътстващи младото поколение. Именно затова вместо да затрупвате малчуганите си с всевъзможни модерни джаджи, по-добре заложете на някои „по-старомодни” играчки като „добрите стари” – топка, обръч и въже. Преди да смръщите вежди в знак на недоверие не забравяйте, че тези семпли приятели са отговорни за повече детски усмивки, отколкото шоколадът и сладоледът взети заедно.

Ако децата Ви са малки, спортовете и заниманията на открито ще им осигурят чудесна физическа култура, добра форма, правилна стойка и здравословен растеж, затова не чакайте прекалено дълго преди да ги запознаете с любимите класики – народна топка, пиян морков, въртене на обръч, футбол, волейбол, скачане на въже или на ластик. Ако търсите летни занимания за пораснали малчугани може да Ви е малко по-трудно да се преборите с влиянието на компютрите, конзолите и телефоните. Въпреки това, с повече постоянство и въображение, е напълно възможно да отлепите дори най-заклетите „геймъри” от екрана.

Плуване

Едва ли съществува по-добро развлечение в летните жеги от водните занимания. Освен много забавни и достъпни, те са и изключително полезни. Плуването не само развива мускулите и белите дробове, но и укрепва имунната система, изчиства токсините от организма и подобрява стойката – все по-често срещан проблем сред малчуганите. Не на последно място, усвояването на това умение в ранна детска възраст е изключително важно. Колкото и да се стараете, няма как винаги да сте неотлъчно до малките си палавници, затова е добре отрано да ги запознаете с основните правила за безопасност, свързани с водните занимания. Ако живеете в София, заповядайте в просторния открит басейн на комплекс „Монтесито”. Освен с приятна атмосфера, кристално чисти води и достъпни цени, мястото ще Ви очарова и с изключително ефективните си уроци по плуване за деца. Докато малчуганите Ви усвояват ценни умения под зоркия поглед на професионален инструктор, Вие ще можете да наблюдавате прогреса им под прохладната сянка на някой чадър, събирайки слънце на удобен шезлонг или наслаждавайки се на свежи напитки в атрактивния снек-бар край басейна.

Снимка: jenata.org
Автор: Мартин Петров

Забавни и достъпни занимания за деца през лятотоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (2 гласа)