4 начина да си почиваш на работа без да прилича на скатаване

4 начина да си почиваш на работа без да прилича на скатаване

Дори най-големите владетели на бизнес империи в света имат нужда от презареждане на батериите. Няма нищо срамно в това да подремнеш 15 минути, защото ти се спи, та 2 не виждаш или да се разходиш до кафе машината, защото си се сковала, и рискуваш скоро да си навлечеш някое ломбаго. По-срамно е да се преструваш, че си създадена от механични части, които подлежат на смяна.
Такива неща има само по филмите. Ние жените от плът и кръв сме създадени от карантия. Освен това сме нежния пол, именно за да се отнасят към нас като към нежен пол.

Има няколко начина да си почиваш, докато си на работното си място, които те поставят в добра светлина и няма риск да изложат заплатата ти на риск. Невероятно е какви чудеса могат да сторят с организма ти 10-минутна медитация или глътка свеж въздух, докато се чудиш как да разрешиш супер сложна задача.

1. Масажче – вземи си от онези компактни масажорчета на батерии и ги използвай усърдно веднага щом почувстваш нужда. Доказано е, че по гърба има точки и нервни окончания, които отговарят за различни части от тялото, включително и мозъка. Ако искаш да стимулираш паметта и концентрацията си започни с леки кръгообразни раздвижвания на слепоочията. В случай, че си достатъчно пластична може да разтриеш и ходилата си. Според китайската народна медицина няма по- важни от тях!

2. Любимото парче – сложи слушалките, за да не пречиш на колегите и си пусни в тях любимата песен. Затвори очи, за да си починат от облъчването на компютъра и се пренеси мисловно на някое по-хубаво място. Когато музиката в ушите ти свърши ще се почувстваш по-добре и готова за покоряването на нови върхове.3. Декорация – разкарай купчините документи от бюрото си, които само ти напомнят колко относителна величина е времето, когато сме затрупани от работа и сложи на тяхно място цветя, купа с плодове или желирани бонбони. Хубавата гледка и десертите разведряват обстановката. И служебното ти място вече няма да изглежда толкова задължаващо и делово.

4. Протягане – Както казва един от любимите ни писатели Кърт Вонегът „и не забравяйте да се протягате, защото е здравословно”. С всяко опъване на ръцете, краката и торса се отърваваме от напрежението и си отдъхваме. Мозъкът се охлажда и това му помага да понася по-леко стресовите ситуации на ежедневието. Добре е да станеш от стола и да идеш до най-осветената част от офиса. Например до прозореца. Светлината веднага ще задейства сензорите за щастието в теб и ще стимулира да се раздвижиш вместо трескаво и вманиачено да търсиш спасение в кафето. След това направи един хубав стречинг сякаш се готвиш за сериозна тренировка. Вече всичко ти се струва по-лесно и по-приятно, нали?!   

Снимка: img.gawkerassets.com
Автор: Dani

4 начина да си почиваш на работа без да прилича на скатаванеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)