Подмладяваме кожата си с поне 10 г. с микродермабразио

Подмладяваме кожата си с поне 10 г. с микродермабразио

Всяка уважаваща себе си дама трябва да се глези с малко процедури за лицето, косата и тялото си от време на време, за да й отива перфектната форма на младежкия дух. Сега ще ви поговорим за едни страхотен начин да свалите цяло десетилетие от физиономията си с помощта на една лесна процедура. Нарича се микродермабразио и е позната като пилингът, който може да си направиш през обедната почивка.

С малки диамантчета, един прецизен уред олющва мъртвия слой на кожата, за да покаже един по-свеж и по-млад, по който няма и след от стрес и притеснения. Мадона, например признава, че всеки път щом тръгне по концертни турнета първо слага в куфара си личния си уред за пилинг. Цялата идея на процедурата се състои в „изстрелване“ на кристалчета към дефектните клетки на кожата и ги отстранява, за да може епидермисът да се обнови и нищо да не му пречи.

През последните години жените си правят пилинг не само на лицето, но и на други проблемни части по тялото. Ето всичко, което трябва да знаеш за терапията, за да се подложиш на нея без капка съмнения от провал или нетърпима болка:

-Първо е необходима консултация с дерматолог, който да прецени дали само ще съживява кожата или ще атакува дълбоки белези за премахването им.

- Микродермабразиото е способно да изтрива старчески петна и пигментиране на кожата от прекаляването със слънчеви бани.

- Краткотрайната процедура се проточва за 10-15 или 20 минути, според преценката на специалиста. Може да се прави само веднъж за един сезон или в цяла поредица като една цялостна, непрекъсната терапия.

- Затваря порите и това може да помогне на дамите, които не знаят как да се справят с мазната си кожа и прекомерното отделяне на себум.

- Може да се прилага от дамите във всички възрасти като не се препоръчва да се използва поне до навършването на 25 години, защото се предполага, че дотогава младите момичета нямат нужда от чужда намеса за поддържането на кожата в перфектно състояние.

- За да не се нарушава кръвообращението в кожата понякога професионалистът препоръчва да се спре тютюношушенето или употребата на определени медикаменти, за да не се затрие ефекта от процедурата.

- Преди да започне третирането на кожата се поставят предпазни очила на очите. Посредством наконечник, подобен на зъболекарските, се изстрелват специални микрокристали под налягане и веднага след това се всмукват обратно в машината.

- Болката, която пациентката усеща по време на манипулацията зависи от нейния личен праг на чувствителност. За едни е напълно безболезнено, други споделят, че се усеща съвсем леко дразнене. Но както се казва: трай бабо за хубост.

- Веднага след процедурата можеш да се гримираш и да се върнеш на работа или към нормалното протичане на ежедневието ти.

- След микродермабразиото кожата става видимо по-свежа и чиста. Освен това почти се заличават фините мрежички от бръчици около очите.

 

Снимка: dupissima.com
Автор: Dani

Подмладяваме кожата си с поне 10 г. с микродермабразиоРейтинг: 3.0 от 5.0 / (2 гласа)