Защо малките момченца си играят с кукли

Защо малките момченца си играят с кукли

Чудили ли сте някога защо малките момченца хващат куклата, а не багера, който сте му купили? Всичко има своето обяснение. Ако вашето малко момченце предпочита да си играе с кукли, оставете го. Момчетата предпочитат да си играят с играчки за момичета, докато са бебета, а не с колички, защото им допадат повече играчки с лица, разкриха австралийски учени.

Екип от учени е наблюдавал бебета на четири и пет месеца, които са били заобиколени от различни по вид играчки. Целта на специалистите от университета на Западен Сидни е да забележи колко време детето ще фокусира дадена играчка.

"С най-нова технология за проследяване на погледа установихме, че половите предпочитания липсват при 5-месечните бебета. Това показва, че те са резултат от физиологични промени, когнитивно развитие, или социален натиск" - каза ръководителят на екипа д-р Паола Ескудеро.

Учените така и не могат да обяснят последващата промяна в предпочитанията на подрастващите момченца. Когато станат на близо три годинки, те вече предпочитат да си играят с коли и строители. Специалистите обясниха, че се нуждаят от още време и опит, които да дадат отговор и на този въпрос.

Снимка: bunnyanddolly.com
Автор: Stefi

Защо малките момченца си играят с куклиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)