Как да разберем що за стока е новото гадже на детето ни

Как да разберем що за стока е новото гадже на детето ни

В отношенията родители-гаджета на детето трябва да има много обраност, премереност и дипломатичност. Историята помни случаи, в които сина и майката не си проговарят до края на дните си заради намесата на друга жена в иначе идиличния им живот. За отношението между свекърви и снахи и тъщи и зетьове няма да говорим, тъй като са баснословни и драмата там е особено голяма. Сега ще обърнем внимание на деликатното опознаване на половинката на отрочето ни. Все пак няма родител на света, който да не иска само най-доброто за детето си. Всякакви съмнителни твари трябва да се държат надалеч.

Отношенията между родителите и партньорите на децата са от изключително важно значение за здравето на семейството. Все пак освен наследства се делят и много традиции. Ако нещо куца във връзката родители-нови членове на семейството, то почти всяка празнична вечеря ще сее смут и неизказани отрови. С течение на времето проблемите се натрупват и контактите стават все по-сложни. Някой ден се стига до поставяне на въпроса за големия избор „аз или майка ти?!“ и съдът печели от поредните разводи.

За да не се стига до катаклизми има няколко начина, чрез които можем да проучим гаджето без да изглеждаме като инспектори или да влизаме в ролята на Робърт Де Ниро от „Запознай се с нашите“. Ето я и стратегията, разгърната в план:

1. Търпение – Вмешателствата са вредни! Не бързайте да настоявате и да притискате младата двойка за семейни вечери и запознанства. Всичко с времето си. Все пак се опитайте да се поставите на мястото на момичето или момчето, което предстои да се обвърже с нова рода. Малко е плашещо. Няма нужда от допълнителен стрес. Това не означава да се правите, че детето ви е сингъл, може да обръщате внимание на гаджето му като се интересувате как е, като пращате поздрави, но само толкова! Подаръците и клюките оставете за сватбата.

2. Кафенца и обедчета – приятелката на сина ви не е ваша лична приятелка. Това означава, че всякакви обаждания за излизания и разходки са прекалени. Може да се случват с някаква идея и цел, или ако партньорът на съкровището ви пожелае.

3. Кръстосан разпит – категорично забранен е! Нормално е да се интересувате къде е израснала половинката на отрочето ви, къде е учила, но не и колко мангизи имат родителите й. Не се пита нищо за интимния живот на младите, нито се правят намеци за внучета поне до сватбата. Може да си говорите за хобита, за умения, за общи интереси и толкоз! Повечето глупави същества сами се издават, ако крият нещо мрачно в миналото си и без да им се задават директни въпроси.

4. Вторачване в реакциите и поведението – понякога един жест говори много повече от 1000 думи. С по-внимателно проследяване на движенията на гаджето може да се забележи как рита по глезена детето ви като знак да си тръгват от дома ви, или присвива злобно очички, за да намекне, че ще му го върне тъпкано щом останат насаме.

5. Опс! Пак го направих случайно! - просташко е, обаче действа! Поканете децата на гости през уикенда и слухтете по стените за скандали, ровете в прането за садо-мазо бельо и се оглеждайте за странни татуировки на религиозна основа. 2 дни в една къща стигат, за да опознаете и кирливите ризи на бъдещата си снаха или зет. И все пак, ако обича и се държи добре с вашето най-ценно – по-добре ги оставете намира.

 

Снимка: www.cosmopolitan.bg
Автор: Dani

Как да разберем що за стока е новото гадже на детето ниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)