Светлината и геометрията се заиграват в дома ни

Светлината и геометрията се заиграват в дома ни

Всеки оформя жилището си като своя крепост и държи преди всичко то да го предразполага да се отпусне. Има няколко хитрини в интериорния дизайн, които могат да увеличат оптически размерите на дома ни и да го направят по-просторен. На помощ този път идва най-новата хрумка на дизайнерите – заиграване с осветителните тела и геометричните елементи по стените и подовете. По раздвижената форма на малкото апартаментче дава усещането, че в него могат да се поберат повече мебели.

Хитрината се използва от едни от най-видните проектанти за организирането на гарсониери, тавански студиа и едностайни апартаменти, в които се налага да живеят двама или дори трима души. Експертите взаимстват идеи от древното минало на Египет, Рим и Гърция, за да структурират интересни декори за мултифункционално жилище. Използват цветове в бледите гами като бежово, бебешко розово и кафяво и материали от сорта на дърво и камък, за да се омекотява остротата на геометричните детайли. Интересно в случая е, че с помощта на окачените тавани, които са раздвижени на пластове могат да се постигне истински амфи-театър ефект.

Начупените форми на таваните се заиграват със сноповете светлина на лампите и луничките и се получава феерия от цветове и зайчета из стаята. В такива интериорни решения се търси зеленината, семплите линии и меката мебел.

Проектантите търсят старинни елементи и препратки към бита на знатните особи от миналите епохи на европейската цивилизация. За прозорците се предпочитат леки и неутрални цветове, както всъщност се прави и с материите. Тежките барокови завеси и щорите не са добър вариант за пресъздаването на старинно-модернистичен облик на жилището.

Основна идея е да не се претрупва с излишен материал като уреди в кухнята и джунджурии във всекидневната. За препоръчване са облицовките по стените от декоративен камък. Вграденото LED осветление структурира и отделя мисловно помещенията. В съчетание с кристален полилей може да превърне хола в луксозна зала като в Дворец на приказките. Важното е да има масивни мебели, но да са малко на брой.

Снимка: www.alpineholidayhomes.com
Автор: Dani

Светлината и геометрията се заиграват в дома ниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)