Ръчно опаковане на подаръците за Нова година

Ръчно опаковане на подаръците за Нова година


Казват, че опаковката на подаръка привлича получателя повече от самия подарък. Хубаво е да видим, че някой се е постарал до последния детайл, за да ни зарадва и да ни накара да разкъсваме лъскавата хартия и панделките с треперещи пръсти, за да видим какво има вътре. Усещането наистина е несравнимо. Секундите преди да надникнем в кутията или пакета могат да ни се сторят като цяла вечност. Докато трае си представяме съдържанието. Необуздана енергия обзема сетивата ни и сме на върха на щастието. Всеки може да накара продавачката да опакова избраните подаръци в красиви подвързии. Много по-вълнуващо е обаче сами да се заемем със задачата. Така не само ще спестим пари, но и ще направим празника още по-съкровен.Могат да се измислят брилянтни опаковки от подръчни материали. Дори вестникът се превръща в уникален украсителен материал щом се комбинира с канапчета и изрезки от гланцово блокче.
Към всяка опаковка можем  да прибавим рисунка, лично пожелание и еко материали като клонки, хербаризирани цветя и мидички. Домашната работилница доказано лекува стреса и ни кара да се чувстваме по-полезни и доволни от себе си. Цялата офанзива трае не повече от два часа. Та какво са 2 часа. Прекарваме ги пред телевизора с чаша чай и минават неусетно.

Сега можем да присъединим и децата към фабриката за опаковане на подаръци. Още по-хубаво ще се получи, ако дадете на малчуганите да развинтят въображението си изцяло. Ще се учудите на способностите на малките съкровища и ще се очаровате от шедьоврите, които ще измайсторят. Тъкмо повод да прекарате безценно време заедно и да отклоните вниманието им от компютърните игри.
Подредете на масата излишни парчета плат, които са ви останали от стари дрехи, различни хартии, малки сувенирчета, синци, пайети, лепило и ножички. И нека играта да започне сега.

Помислете какво обича да прави всеки от получателите на ръчно опакованите ви подаръци и с какво се занимава. По украсата на пакетите може да втъкнете нещо мъничко и тематично за живота на най-близките си. Така подаръците няма да са просто нещо купено, а ценно и специално. Ще оставите спомен за себе си и подаръците си за цял живот.
 

Снимка: www.hdwallpapers1080.com
Автор: Dani

Ръчно опаковане на подаръците за Нова годинаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)