Приложение на утайката от кафе в козметиката

Приложение на утайката от кафе в козметиката

Не хвърляйте утайката от сутрешното кафе. Бихте могли да я ползвате в разкрасителните процедури, от които всяка жена се нуждае. Но как? Ето!

Като ексфолиант за тялото и лицето

Просто смесете една пълна супена лъжица утайка със също толкова количество мед и зехтин. На­несете тази смес по тялото и леко масажирате кожата, след това изплакнете. Повторете още веднъж през седмицата. Хидратиращите свойства на меда и зехтина се съчетават перфектно с качество­то на кафето като ексфолиант, така че ефектът върху кожата е тонизиращ, отводняващ и почистващ. Веднага ще забележите ефекта - става мека, целулитът се изглажда.

За лицето пригответе абсолютно съ­щата смес, обаче заместете зех­тина с бадемово масло. Нанесете по кожата, но но не и покрай очите. След десе­тина минути изплакнете.

 За блясък в косите

Косата ви ще ви е благодарна, ако й обърнете малко внимание. От това разкрасително средство могат да се облазнят само тъмнокосите дами. Те биха могли да подсилят цвета на гривата, ако след измиване на косата, докато е още влажна я натрият с утайка. После само се изплаква с вода.

Не! на сенките под очите

Само с лесен крем за очи - смесите 1 ч.л. утайка от кафе, 1 ч.л. кисело мляко и няколко капки ли­монов сок. Нека се охлади в хладилника, а после се нанася около очите като маска. Престоява 10 минути и се маха с памучен тампон.

Снимка: 3.bp.blogspot.com
Автор: Stefi

Приложение на утайката от кафе в козметикатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)