Нов тест предсказва дали ще сме щастливи или нещастни в брака

Нов тест предсказва дали ще сме щастливи или нещастни в брака

Може да се кълнем във вярност и любов пред олтара, но учени от Университета на Флорида създадоха тест, с чиято помощ може съвсем лесно да се разбере дали младоженците ще бъдат щастливи заедно или пък не. Проф. Джеймс МакНълти и хората му са взаимствали принципа от психологията за асоциацията и са направили един бърз въпросник.

Подложили 135 младоженци на викторината, за да им докажат дали наистина се обичат или се лъжат. Учените помолили да се отговаря в рамките на секунди по скалата на позитивните и негативните прилагателни като „добър“, „страхотен“ и „гаден“ и „непоносим“. Според изследователите първосигналната реакция е достатъчно красноречива, за да се каже със сигурност дали двойката е дълбоко влюбена и привързана или се е оженила по-скоро, за да избегне опасността от това половинките й да си останат самотни.

Проф. МакНълти твърди, че не е хубаво думите на един човек да се взимат за чиста монета, но на тези от теста може да се вярва на 100%, защото човек няма време да обмисли нещата. Пред всеки участник в експеримента учените показвали снимка на любимия му и той трябвало да отговаря светкавично бързо на въпросите „обичаш ли го/я?“ и „как си представяш съвместния ви живот заедно след 5 години?“.

Изследователите са убедени, че още щом зърнат част от лицето на партньорите си, хората са в състояние да се зареждат с положителна или отрицателна нагласа и това провокира в каква светлина да са даваните отговори.

Снимка: steadyflowblog.com
Автор: Dani

Нов тест предсказва дали ще сме щастливи или нещастни в бракаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)