Най-зрелищните европейски градове за посрещане на Нова година (част 2)

Най-зрелищните европейски градове за посрещане на Нова година (част 2)

Ако не си резервирала билетите за дестинацията, на която ще посрещнеш новата 2014 г. време е да обмислиш следващите ни предложения. В първата част ти показахме кой са 5-те най-прекрасни градове в Европа, сега допълваме подборката. Enjoy!
6. Прага, Чехия – там ще пиеш най-хубавата бира в света и ще въздишаш от великолепието на нощния градски пейзаж. Светлини, каменни мостове и река Вълтава ще вземат и последния ти дъх. Наричат града златният на Европа. Непременно се разходи по калдъръмените улици и се слей с тълпата на площадите, за да усетиш романтиката на града.

7. Будапеща, Унгария – Дворци, барокови паметници и катедрали в готик стил се простират по течението на Дунава. В този град има 123 термални извора, които привличат хиляди туристи от целия свят ежегодно.

8. Санторини, Гърция – Островът ще те смае с комбинацията си от бели стени и сини покриви на къщите си. Красотата на това райско местенце е неописуема с думи. Има стотици църкви и може да се каже, че там е човешката среща с Господа. Водата на Егейско море е примамливо синя и кристално чиста. Навсякъде, накъдето се извърне погледът ти ще виждаш пейзажи, достойни за картини и картички. Плажовете са необикновени – черен и червен. Китните, тесни улички ще те накарат да пожелаеш да останеш там завинаги.

9. Венеция, Италия – Потъва! Затова побързай. Тя е като майката на всички градове. Венеция е била в миналото търговско пристанище и прилича на сюжет от приказките – град върху водата, който обединява дворци, любов и разходки с гондоли.

10. Брюж, Белгия – Сегашният му вид датира от средновековието. Съчетава модерна архитектура и калдъръмени улички, древни канали, барокови и готически сгради и паметници. Къщите са тухлени и покрити с цветя, а лебеди плават по каналите. Градът притежава извънземна красота, на която не можеш да се наситиш.
 

Снимка: cge.pages.tcnj.edu
Автор: Dani

Най-зрелищните европейски градове за посрещане на Нова година (част 2)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)