Наблегнете на тези храни и вашата кожа ще ви се отплати

Наблегнете на тези храни и вашата кожа ще ви се отплати

Нещото, което хората забелязват след като ви преценят по дрехите е да изучат кожата ви. Ето защо ние ще ви посъветваме как с помощта на храните ще сте горда собственичка на здрава и чиста кожа.

Да започнем с авокадото. То е ценен източник на биотин, помага за предотвратяване на сухотата в кожата и заздравява косата и ноктите. Ценен е заради полезният витамин Е, който е нужен на кожата ви, за да изглежда перфектно. Ето и една маска за лице – направете пюре от плода и го нанесете върху лицето, оставете да подейства 20 минути и отмийте с хладка вода.

Има ли смисъл да споменаваме зеления чай. Той е полезен за организма ви като цяло. Зеления чай се включва и в списъка с приятели на вашата кожа, защото съдържа така ценените полифеноли. Пийте поне 4 чаши всеки ден.

Източник на антиоксиданти и богат на бета-каротин е домата. Ако похапвате доматки редовно, кожата ви ще старее с по-забавени темпове, ще намалите клетъчните увреждания и броя на свободните радикали.

Ако целта ви е да съхраните младостта си възможно най-дълго, похапвайте сьомга, скумрия или прясна риба тон. Те съдържат каротиноид – астаксантин, който подобрява еластичността на кожата, така че ще забави появата на бръчките.

Кой не обича яйца?! Освен вкусни, те са и полезни. Основен източник на протеини, както и на много важния биотин – най-известния витамин от витамините В комплекс, яйцето се грижи за младежката ви кожа и нейното хидратиране.

Бобовите култури също трябва да са чест гост на вашата трапеза. Запомнете, че те ще ви набавят протеини, аминокиселини, които от своя страна ще ускорят възстановяването и обновяването на клетките на кожата и колагена.

Нарът е зареден с антиоксиданти, които пък изграждат колагена за кожата и способстват нейното възстановяване. Освен това сокът от нар можете да използвате за почистващ тоник за лице.

 

Снимка: woman.hotnews.bg
Автор: Stefi

Наблегнете на тези храни и вашата кожа ще ви се отплатиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)