Мишел Обама разказа как се празнува Коледа в Белия дом (видео)

Мишел Обама разказа как се празнува Коледа в Белия дом (видео)

Светът кипи от трескава подготовка за най-светлите християнски и семейни празници в края на декември. Президентът на Щатите Барак Обама, красивата му съпруга Мишел и двете им дъщери също се вълнуват. Събитието е толкова важно за тях, че първата дама на САЩ се появи на корицата на списание Ladies' Home Journal и даде интервю за медията, в което описва как се празнува Коледа в Белия дом.

Мама Мишел споделя, че 15-годишната Малия и 12-годишната Саша са като момичетата на тяхната възраст и се вълнуват по същия начин за въпроси като дали ще завали сняг, дали ще има хубави подаръци и дали следващата година ще е благодатна. Двете момичета вече са започнали да украсяват стаите на дома си и да планират какво ще правят във ваканцията около празниците. Междувременно майка им позира за списанието в блестяща рокля в златист цвят и описва как декорира „квартирата си“, както шеговито нарича временния дом на президентското семейство.

„Ние се опитваме да отдадем почит на хората в униформи, които са загинали за нашата държава, за това едно от първите коледни дървета, което се вижда пред Белия дом, е посветено точно на загиналите войници и техните семейства решават как то да бъде украсено. Иначе официалното коледно дърво в Белия дом всяка година се подрежда в Синята стая“, казва мисис Обама за украсата.

А за това какво се слуша в залите и стаите на Белия дом Мишел признава: „Имам феноменална плейлиста за празничния сезон, която включва „A Charlie Brown Christmas“, както и музика на Джеймс Тейлър, Марая Кери, Boyz II Men и Нат Кинг Кол. Децата ме дразнят с думите, че могат да разберат, че Коледа е дошла по музиката, която започвам да пускам.“Мишел с умиление си спомня как е празнувала тези дни като малка. На времето живеела със семейството си в малък апартамент, но майка й превръщала празниците в магически приказки. Нямали пари за големи и скъпи подаръци, затова си посвещавали песнички и стихчета, но били изключително сплотени и щастливи.

За децата и мъжа си Мишел е приготвила дрехи и образователни книги, но няма ни най-малка представа какво ще й подарят те и нетърпеливо любопитство я гризе отвътре. От малки учи децата си, че Коледа не е просто повод да се получават подаръци, а още една причина семействата да се събират заедно и да си даряват безценни мигове на истинско щастие.


Видео:

Снимка: static2.nydailynews.com
Автор: Dani

Мишел Обама разказа как се празнува Коледа в Белия дом (видео)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)