Лечение с камъни и кристали

Лечение с камъни и кристали

Още древните маи, египтяни и гърци са смятали, че камъните притежават лечебни свойства и са ги използвали за изцеряването на всякакви заболявания. Изработвали са амулети и бижута с превантивна цел и са се окичвали, за да се пазят от коварни вируси и зарази.

Днес също се доверяваме на древната медицина. Астролози изработват препоръки към всеки пациент и му препоръчват какви камъни са подходящи за неговата зодия. Вече знаем, че полускъпоценните камъни и минерали влияят върху биополето и физическото здраве на човека и се грижат за опазването на душата му непокътната от зли сили и уроки. Древните жители на планетата ни били сигурни, че всеки камък излъчва вибрации върху конкретен орган. Камъните действат върху определени чакри, които задействат системите на организма. Затова в отминали времена върху болното място се е поставял конкретен камък и близките на пациента са чакали изцеряването му.

Лечебните свойства на камъните се предават и във водата. „Златната“ течност се преструктурира благодарение на камъните. Клиновитът и зеолита правят pH на водата неутрално и я пречистват от радиация и вредни патогени. Един от най-запалените изследователи на зеолита Брус Мак Дъгал твърди, че е наблюдавал как камъкът прави скелет, наподобяващ пчелна пита щом го „накиснеш“ във вода. Питата привлича в себе си всички отрицателни частици в себе си и превръща водата в лечебен еликсир.

Има няколко камъка, които се използват най-често. Това са: флуорит – за мозъка, зелен Авантюрин и Розов кварц - за сърцето, Родонит и Пирит – за белия дроб, Гранат – за черния дроб. Умора в очите се лекува с Планински кристал.

Петър Дънов разглежда темата за лековитите камъни в трудовете си. Той казва, че на пръв поглед камъните са най-обикновени, но в себе си крият почти магическа сила и живот. Дънов смята, че човек трябва да знае как да осъществи връзка с този специфичен живот, за да има ефект лечението. Учителят добавя, че минералите, които се поставят на определени места са способни да отключат блокирани енергии. Дава пример с диаманта и казва, че ако болен го носи скъпоценният камък започва видимо да променя цвета си.

Съвременната медицина се е захванала с изследване на най-популярните камъни. За кехлибара например се знае, че съдържа 8% янтарна киселина, която облекчава болки и възпалителни процеси. Руснаците са давали на децата си да чешат венците си на гладък янтар, за да им растат здрави зъбите. За янтара, изумруда и берила е известно, че пазят от канцерогенни образувания.

Снимка: lecheniesmineraliikristali.com
Автор: Dani

Лечение с камъни и кристалиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)