Кожата засиява след малки корекции

Кожата засиява след малки корекции

Всяка жена трябва да разполага с поне един коректор в козметичната си чантичка. Този продукт отдавна си е извоювал мястото на най-желан козметичен продукт.

Точно той ще спаси красотата ви, ще запази свежият ви вид или ще прикрие тъмните кръгове под очите, резултат от поредната безсънна нощ. Помнете – нужно е да седи леко и естествено върху кожата и да успява да покрива почти всички недостатъци. Нали сте наясно – коректорът се нанася само на определени места по лицето. За разлика от тониращите кремове и фон дьо тените той има доста по-плътна текстура и прикрива проблеми по кожата като тъмни кръгове под очите, капиляри и възпаления.

Винаги съобразявайте избора си на коректор с цвета на кожата си, защото в противен случай няма да достигнете желаните резултати. Със сенките под очите се справя коректор с прасковен оттенък, а ако е необходимо да изсветлите зоната под очите, изберете коректор с един тон по-светъл от тоналната основа, която сте използвали.

Ако вашата цел е да подчертаете релефа на лицето, то изберете по-светъл коректор в центъра на челото, носа и брадичката, а също и под очите.

Не позволявайте да постигнете т. нар. „ефект панда“, който се получава, когато зоните под очите са прекалено изсветлени. Тайната е коректорът да се отличава само с един тон от цвета на кожата, не повече. Друг важен съвет е да не прикривате тъмните кръгове с прекалено наслояване на текстурата на коректора, тъй като това само подчертава недостатъците и прави бръчиците още по-видими.

Снимка: media.newbeauty.com.s3.amazonaws.com
Автор: Stefi

Кожата засиява след малки корекцииРейтинг: 5.0 от 5.0 / (2 гласа)