Какво иска мазната кожа през зимата

Какво иска мазната кожа през зимата

Сухата и мазната кожа са най-капризните типове. Трябват им специални грижи и постоянство, за да не ни отмъщават. През зимата има няколко основни правила, с които е необходимо да се съобразяваме, ако искаме да се радваме на сияен тен и гладка кожа без неприятна лъскавина от себума или зачервявания от раздразване.

Трябва да се внимава с купуването на козметика, защото порите на тази кожа се запушват прекалено лесно и стават пъпки. От друга страна третирането не бива да е агресивно, за да не „изпечем“ епидермиса и лицето ни да се състари с 10 години от бръчки. Ето какво трябва да направиш, за да се сдобиеш с перфектната кожа:

1. Почистване – Скраб за премахване на мъртвите клетки и гел за измиване са достатъчни. Непременно трябва да са съобразени с киселинността на кожата (Ph) и да не са агресивни. На пазара има прекрасни български продукти за целта. Препоръчваме ти изделията на д-р Пенев и марката Thaloderma. Евтини са и ще останеш много доволна! Опитай да измиваш лицето си от грима и градската мръсотия веднага щом се прибереш у дома с хубав гел. Иначе кожата ти буквално ще започне да се задушава.

2. Стягане на порите – това се прави вечер след измиването на лицето. С памучно тампонче мацваш по малко от течността и започваш да усещаш изсушаване на пъпките и свиване на порите. Слага се само н проблемните участъци без да се прекалява. Повечето тоници имат матиращ ефект и те спасяват от лъщенето поне за час.

3. Хидратация – не бъркай омазняването с утоляването на жаждата на кожата. Второто трябва да го правиш редовно. Ако пропускаш хидратацията мъзгата по лицето ти ще се увеличи, защото тялото ще се опита да компенсира липсата на влага. Идеалният продукт за целта е с лека текстура и попива бързо.

4. Грим – доста е трудно да намериш най-страхотния фон дьо тен за мазна кожа. В него не бива да има добавени масла и задължително трябва да е матиращ. Купува се само от специализирани магазини и дори аптеки, за да си сигурна, че ще е хипоалергенен. В него няма ароматизатори. Пробвай с черната тубичка на Манхатън. Върши чудеса!

Снимка: cdn2-b.examiner.com
Автор: Dani

Какво иска мазната кожа през зиматаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)