Как звездите преборват досадната менопауза

Как звездите преборват досадната менопауза

След 45 годишна възраст тялото на жената претърпява драстични промени. Цикълът й спира, за да даде път на горещите вълни и променливото настроение. Менопаузата докарва до лудост стотици жени всяка година по целия свят. Холивудските дарования изпробват различни методи за справяне с навлизането в нов етап от живота. Те, разбира се, разполагат с повече пари от средностатистическата българка и могат да си позволят да правят всичко възможно, за да не пречи на кариерата им дискомфорта, който изпитват по тялото си.

До скоро медиците смятаха, че кошмарният период може да се преодолява с комбинация от хормоните естроген и прогестерон. Лечението се възприемаше като успешно, но жените се оплакваха, че с*ксуалният им апетит така и не се е завърнал. Млад хирург в меката на пластичните операции  Ел Ей изобрети имплант с мъжкия хормон тестостерон в чест на всички жените, които не могат да си позволят да отсъстват от работа заради физическо неразположение. Имплантът се поставя под кожата на корема. Оттам малки количества от хормона влизат директно в кръвта. Знаменитости като Мерил Стрийп, Голди Хоун и Джейн Фонда са признавали, че откакто се подлагат на иновативното лечение се чувстват и живеят като момичета на 25 години. От това, разбира се сигурно са най-доволни мъжете им, но важното е, че вече има решение и за този бич, който тормози нежната половина на човечеството.

Терапията с тестостерон доказано може да спази здравето на онези дами, които изпитват най-страшните страни на менопаузата. Хормонът не позволява преждевременно износване на костите и дори се грижи за укрепването им. Любопитно в случая е, че докато сме млади ние също произвеждаме в телата си мъжкия хормон в същите количества като тези в мъжете, но ензимът ароматаза го трансформира в естроген. Когато духнем свещите от тортата на 50-ия си рожден ден нивата на тестостерона спадат на половина и тогава изпитваме нужда от външна стимулация.

Снимка: a57.foxnews.com
Автор: Dani

Как звездите преборват досадната менопаузаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)