Как грозното пате става лебед. Или как гримът прави чудеса

Как грозното пате става лебед. Или как гримът прави чудеса

Неслучайно мъжете имат навика да казват, че снощи в бара са забили страхотно парче, а на сутринта са осъмнали до крокодил. Проблемът им е, че се прехласват по чикитите на тъмно, когато те носят по себе си 100 пласта грим и не знаят как изглеждат без декорацията. Да, гримът наистина прави чудеса и може да трансформира и най-лишената от физическа красота жена в принцеса. Боичките от несесера са в състояние да изваят чисто ново лице. Някои дами използват тубичките и кутийките, за да подчертаят леко вече наличния чар, а други разчитат изцяло на макиажа, за да се изрисуват.

Това разбира се, отнема доста време, а и изисква умения. Изчислено е, че жената губи месеци от живота си, прекарвайки пред огледалото, за да се накипри за външния свят и всички в захлас да извръщат погледите си след нея. В малки количества гримът може да прикрие несъвършенствата по кожата и да придаде на лицето блясък. В случай, че неопитна мацка реши да борави умело с четките тя може да се превърне в карикатура.

Затова гримьорът Вадим Андреев от Русия е посветил кариерата си на перфектното гримиране на женското лице. Той не пази занаята си само за себе си, а дава съвети на дамите в личния си блог www.vadimandreev.ru как да се превръщат в изкусителни красавици чрез грима. Той е сред най-добрите гримьори в световен мащаб и прави истински шедьоври от моделите, с които работи. В сайта си е обособил специална категория за грим „Преди и сега“, в която слага снимки на жените, минали през ръцете и четките му. Показва как в действителност е изглеждала жената и какво е успял да измайстори от нея. Кадрите са натурални и не е използван никакъв фотошоп.

Разгледайте блога и разберете как да подбирате подходящите гримове за лицето и тена на кожата си. Вадим разказва историята на грима и всички възможни начини за нанасянето му.

Снимка: gemsofgorgeousness.com
Автор: Dani

Как грозното пате става лебед. Или как гримът прави чудесаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)