Как да тренираме, когато навън е -20 градуса

Как да тренираме, когато навън е -20 градуса

Вардим печките и климатиците в офиса и у дома. Само при мисълта, че ни предстои излизане навън ни се прищява да намъкнем целия гардероб върху себе си, за да не измръзнем. Стоенето на едно място обаче е по-лошият вариант пред този да спортуваме. За да раздвижим тялото и да го спасим от затлъстяване по празниците ни трябва съвсем малко правилна мотивация. Ето как да се убедиш сама да побягаш за половин час в парка:

1. Напълняване – представи си, че съдбата те е орисала да срещнеш любовта на живота си следващото лято. И вместо да се перчиш със стегнато и изваяно телце в супер изрязания бански ще трябва да се чудиш как да се справиш с натрупаните килограми от зимата. Още по-зле ще стане, ако се окаже, че диетите нямат власт над теб и не можеш да се отървеш от паласките. Затова просто не ги натрупвай. Спортувай поне 3 пъти в седмицата, за да не нарушиш метаболизма на организма си и той ще работи в твоя полза.

2. Екип – добре е да си намериш такива дрехи, които хем да те държат на топло, хем обаче да не те спарват. И двете крайности са много неприятни и са в състояние да те откажат от спортуване само, докато си помислиш. Много е важно да тренираш с удобни дрехи, които да осигуряват здравословна температура на тялото. Аксесоарите и тук са желателни – ушанка, лента, шапка и ръкавици – всичко, което ще те накара да се чувстваш добре е препоръчително.

3. Правилна преценка – покажи си носа навън, за да провериш дали времето ще ти позволи една качествена тренировка. Ако ти се стори прекалено студено по-добре не поемай излишни рискове. Една настинка би ти коствала не само загубата на телесна маса, но и настроение да правиш каквото и да било. В случай, че алеите са затрупани със сняг може да изведеш децата или милото и да се позабавлявате със зимната приказка. Правенето на снежни човеци, дърпането с шейна и замерянето с топки си е спорт. При това супер забавен.

4. Дисциплина – здравето не търпи несериозно отношение и оправдания. То иска поддържане и профилактика. Вярно, че на дивана с книга и топла напитка в ръка е много по-удобно, но тялото е направено, за да се движи.

5. „Апетитът идва с яденето“ - тази поговорка е супер показателна за отношението на човека към живота. Колкото повече тренираш, толкова по-сериозна дисциплина ще поддържаш. Ако се застоиш у дома на топло ще се изнежиш и всяка промяна в температурата ще ти се струва крайна. Дори да излезеш за няколко минути на терасата, вдишването на чистия въздух ще ти се стори като мръзнене на студа. Затова е хубаво да се поддържа някакъв баланс и режим на живот. От рутината се излиза много трудно, затова по-добре не влизай в нея, ако вреди на здравето ти.

Снимка: lipstickpowdernpaint.com
Автор: Dani

Как да тренираме, когато навън е -20 градусаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)