Домашна маска за черни точки

Домашна маска за черни точки

Черните точки могат да съсипят самочувствието на всяка дама. Те „изникват“ по лицето и гърба и не се премахват докато не посетим специалист. Обикновено са резултат от недобра хигиена, но може да се предизвикат и от хормонални смущения, неподходяща храна или пък стрес. Черните точки представляват запълнени пори със себум и нечистотии. Лошо е, ако позволите да се инфектират. Тогава на тяхно място идват гнойните пъпчици.

Най-важното е да се доверите на профилактиката. Може да го направите с природната рецепта за борба с черните точки.

Нужен ви е половин лимон, чиято кора да рендосате, а месестата част я смачквате-преди това я режете на парченца. Слагате в сместа топче захаросан мед и разбърквате. Готовата маска се слага на лицето след парна баня. Наблегнете на носа, челото и брадичката, обикновено там има най-много нежелани черни точки. Престоява само 5 минути. После се измива със студена вода, но не търкайте лицето, за да не се раздразни. След това може да намажете лицето си с крем , който не съдържа парабени.

Ако си правите тази маска 7 поредни дни, би трябвало да изчезнат всички черни точки. Няма значение какъв тип е вашата кожа.

Снимка: www.beautythroughstrength.com
Автор: Stefi

Домашна маска за черни точкиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)