Диета за сваляне на кофти настроението

Диета за сваляне на кофти настроението

Има дни, в които не върви, се пееше в една песен. Точно в периодите си на нещастие и раздразнителност може да почерпим вдъхновение от едно хубаво черпене с... храна. Здравния експерт доктор Каролин Лонгмор твърди, че жените са податливи на променливо настроение, когато са гладни или им се хапва нещо вкусничко, но не знаят какво точно. Тя казва, че трябва да отворим хладилника, ако почустваме спаднал тонус или надигане на гняв в гърлото ни.

Оказва се, че храната предизвиква увеличено производство на серотонин, който дозира щастието ни във всеки един момент от ежедневието ни. Аминокиселината триптофин се набавя на организма чрез храна, а вътре в него се превръща в щастие. А заедно с норадреналина и допамина образува щит срещу стреса. В такива случаи можем да поправим щетите по характера си с ударна доза магнезий и витамин В12.

Ето и няколко храни, които притежават магическата способност да ти оправят настроението още докато ги хапваш:

1. Спанак – Блика от магнезий и гони всякакво чувство на безпокойство, умора и депресия. Успокоява кръвоносните съдове и пази мозъка.

2. Сиренце Котидж – Този продукт е мощно средство за потушаване на страничните ефекти от предменструалния синдром. Намалява напрежението в гърдите и разкарва досадната раздразнителност от настроението.

3. Омари – Този морски дар е богат източник на В12, а това означава само едно – чао, чао безсъние и сбогом! На промените в настроението.

4. Банани – Съдържат триптофин и калий. Те са супер храна преди или след тренировки. Спасяват от мускулни спазми и дават енергия.

5. Шоколад – То се знае, че не може без него, когато говорим за щастие при жените. Експеримент на университета Джон Хопкинс в САЩ доказа, че захарта и мазнините в каковите блокчета „инжектира“ страхотно настроение у дамите. Учените казват, че най-полезната дневна доза шоколад е не повече от 40 грама и то при положение, че се хапва черен шоколад.

Снимка: www.fitnea.com
Автор: Dani

Диета за сваляне на кофти настроениетоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)