Бъди гръцка богиня на Нова година

Бъди гръцка богиня на Нова година


Има една прическа, която покори сърцата на дамите и коафьорите от световна величина. Нарича се „гръцка богиня” и е подходяща за всякакви поводи. Представлява романтични букли, сплетени под формата на венец. Очаква се да бъде тотален хит за новогодишните празници. Предимствата й са, че разкрива грациозната женска шия и прекрасните нови обеци, които сте си купили за празниците. Издължава и вталява оптически лицето. Придава фино и чаровно излъчване. Стои умопомрачително на жени от всяка възраст и пасва на всеки тоалет. С нея представителките на нежния пол изглеждат като царски особи.

Докато в древността се е правела по особено труден начин и, за да се закрепя за главата без да се разпада е трябвало да се закрепя с всякакви аксесоари, днес е съвсем лесна и забавна за фиксиране. Ето какви са основните правила, за да си я направиш сама у дома и резултатът да бъде поразителен:

1. Косата трябва да е плътна и поне със средна дължина. Правят се големи букли с помощта на преса или маша. Вчесва се леко назад и се разделя на път. След това всяка страна се сплита на рибена кост и се слива в един кок на тила.

2. Върху кока се поставя лента от косата или купена.

3. Прави се „корона” от останалите кичури коса. Увиват се спираловидно и не много стегнато около ластична лента за коса. Прикрепят се с фиби с близък цвят до този на гривата ти.

4. Фиксираш готовата прическа с малко лак за коса.
Със сигурност ще смаеш всички наоколо, ако се появиш с такава прическа. Изглежда като изваяна от професионалист, а всъщност не коства нищо повече от 15 минути пред огледалото.

Снимка: www.kfuller.co.uk
Автор: Dani

Бъди гръцка богиня на Нова годинаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)