7 огромни ползи от кафето

7 огромни ползи от кафето

Дами, ако все още не сте пили кафе, то е време да си приготвите една вкусна доза и да му се насладите с всичките си сетива. Сега ще ви обясним защо. Най-сериозните научни доказателства за силата на уникалния чаромат върху човешкото здраве разкриват, че е богат на антиоксиданти и е по-добре да се пие, отколкото да се отказва. Ето ги причините да посягаме към чашата с черно злато поне по 2 пъти на ден:

1. Ставаме по-умни – В кафето има кофеин. Това е психоактивно вещество, което ни дава енергия и подобрява концентрацията ни. В резултат на това ставаме по-продуктивни и изпълнителни. Кафето подсилва и паметта.

2. Слабеем – Кафето помага за по-бързото изгаряне на мазнини и засилва метаболизма с 12%.

3. Активност – Кафето ни кара да забравяме за скованите крайници и болките в ставите. Тялото става издръжливо заради способността на кафето да увеличи нивата на адреналин. Това е причината най-добрите инструктори да препоръчват чаша силно кафе преди тренировка.

4. Пази от диабет тип 2 – Само една доза увеличава защитата на организма от диабет със 7%. Три чаши дневно смъкват вероятността да се разболеем от захарната болест наполовина.

5. Щастие – Кофеинът отключва производството на хормона на щастието и намалява вероятността да се депресираме. Някои учени в Щатите лекуват хората, страдащи от маниакални психически разстройства и склонност към самоубийство с кафяна терапия.

6. Пази мозъка – Няколко дози на ден изграждат невидим щит върху мозъка и го предпазват от покосяване от коварните заболявания деменция, АЛцхаймер и Паркинсон.

7. Лек за черния дроб – Учени от Харвард са категорични, че 3 чаши кафе на ден са превенция срещу цироза. Според изследователите с цели 80% намалява рискът от цироза на черния дроб при върлите почитатели на кафето.

Снимка: cdn.sheknows.com
Автор: Dani

7 огромни ползи от кафетоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)