3 лесни начина за оформяне на релефно коремче

3 лесни начина за оформяне на релефно коремче

Бодибилдърите разчитат на стотици прекарани часове в залата и тъпчене със стероиди, за да се напомпат и да грабнат поредната награда от състезание. За твоето релефно коремче се изисква само дисциплина и постоянство в полезните навици, за да го оформиш и задържиш. Освен, че е красиво, стегнатото коремче ще те предпази и от преяждане заради намаляването на капацитета си. Ето ги и най-полезните съвети за бързо и трайно стягане:

1. Вдигане на тежести – гиричките се използват за различни мускулни групи, но оказват съществено влияние, когато служат за натоварване на коремните. Разнообразието и динамиката в движенията с гирите ускорява процеса на стягане.

2. Комбинация – не може да се разчита само на едно упражнение. По 3 пъти в седмицата отделяй по половин час за коремни преси, бягане по пътеката и вдигане на дъмбелите. Колкото по-екстремна и загряваща е тренировката, толкова по-правилно я правиш. Намали сладкото и прекалено мазните храни от дневното си меню. Избягвай да се храниш след 9 вечерта.

3 Месо – наблягай на червеното месо, ако искаш да се сдобиеш освен със стегнат корем и с плочки. В месото има куп хранителни вещества, които са от изключително важно значение, когато говорим за стягане и растеж на мускулите. Богати са на протеини и дават енергия за тренировката. Ще ти отнеме около месец, за да постигнеш видими резултати.

Снимка: ozo.bg
Автор: Dani

3 лесни начина за оформяне на релефно коремчеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)