Готварство

Мариновано сиренце с чесън

Мариновано сиренце с чесън

Необходими продукти: 500 грама бяло саламурено сирене 200 милилитра олио или зехтин (каквото предпочитате) 1/2 лимон 1 глава чесън 1 супена лъжица семена копър/резене и малко сухи стръкове от него 1 ч... »

Идеалното кафе

Идеалното кафе

Като всяко нещо и кафето си има специфични особености. Ако бъдат спазени до най-малката подробност можем да се радваме на уникален чаромат, който да ни събужда всяка сутрин и да ни зарежда с ударна до... »

Как се избират качествените плодове

Как се избират качествените плодове

Всички знаем за полезните свойства на плодовете, но сега няма да говорим за това. Ще стане дума как да подбираме най-добрите екземпляри сред множеството. Важно е да се вгледаме в обвивката им. Тя тряб... »

Никулденски пай с шаран

Никулденски пай с шаран

На 6-ти декември отбелязваме Никулден и е немислимо да седнем на празничната трапеза без риба. Най-характерната за повода е шарана. Според поверията шаранът е бил слуга на Свети Николай и заедно покро... »

Коледни сладки Снежинки

Коледни сладки Снежинки

Необходими продукти за около 65 бр.: 2 чаши масло на стайна температура (маргарин за веган вариант) 1 и 1/2 ч.ч пудра захар 1 ампула ванилия 2 ампули лимон кората на 2 лимона сокът на 1 лимон 2 ч.ч ча... »

Страници 6 от 244 ‹‹ 12...567...243244 ››