Уникално вкусен и полезен шейк

Уникално вкусен и полезен шейк

Трудно е да говорим за вкусно, когато се намеси темата за полезното и спазването на някакви диетични ограничения. Този шейк обаче ще промени представите ви за вкусно съгрешаване по време на диета. Няма някакво специално име, но прелива от цветове и неустоимо ароматни съставки. Прави се за отрицателно време и също за толкова се и изпива. Ето всичко необходимо за приготвянето му:

- 2 чаши кисело мляко с ванилия

- 2 чаши пресни или замразени боровинки

- 2 чаши пресни или замразени плодове - къпини, ягоди, малини

- ¼ червено зеле

- 1 банан

– ¼ чаша мед

- 1 чаша плодов сок

- прясно мляко

Трябва да отбележим, че някои от съставките са заменими с наличните в хладилника ви плодове и зеленчуци или могат да не се включват. Според съдържанието си шейкът става с различна консистенция и цвят. Но едно не може да се отрече – супер полезен е за спортните натури и за жените, които искат да контролират теглото си, за да не им се налага да се подлагат на диета.

Първо млеката (киселото и прясното) се сипват в миксера и се смесват добре. После се слагат всички съставки с лилав и син цвят. Прибавят се банан и малко медец за подслаждане. Пак се пасира за няколко секунди и се разрежда с плодов сок по избор.

Шейкът може да се пие вместо разхлаждаща напитка през горещите летни месеци. Единственото по-различно е, че се добавят бучки лед в пасатора. Сервирането на прекрасната напитка в гвоздеят в програмата. Добре е да се избере чаша с интересна форма и да се украси по краищата с мента или плод по избор.

Толкова е питателен, че може да замести цяло хранене и държи сито. Това не позволява преяждане и натрупване на излишни килограми. Идеален заместник е на междинната закуска и подготвя тялото за тренировка вместо богата и питателна закуска.

Снимка: media.syracuse.com
Автор: Dani

Уникално вкусен и полезен шейкРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)