Нова диета лъже стомаха, че е сит

Нова диета лъже стомаха, че е сит

Тялото ни си има биологичен часовник. Обикновено пръв го усеща стомаха и подава сигнали, че сме освирепели от глад. Червата си имат свой „циркаден“ ритъм, твърдят австралийски учени. Когато се напълни с храна се разтяга и това събужда нервите в корема. През светлата част на денонощието нервите са по-лениви и затова сме доста гладни. През нощта, са по чувствителни и карат стомаха ни да си мисли, че няма нужда от солидна вечеря. Тези зависимости влияят пряко на теглото ни. Това обяснява съавторът на проучването професор Аманда Пейдж.

В случай, че ритъмът на стомаха се провали има опасност от затлъстяване или пък отслабване. Изводът от всичко казано дотук е, че времето, в което се храним има последната дума за това дали ще бъдем дебели или слаби. Университетът в Мисури дава няколко основни препоръки за дневния ни режим на хранене за надлъгване на стомаха:

1. Протеини за закуска – засищат бързо и това позволява да хапваме малки порции. Съдържат се, например в яйцата.

2. Ранен обяд – забравете за късния, защото така и вечерята ще трябва да се премести за след 20 часа, а както знаем тогава всяка хапка се лепи по бедрата. Обядът трябва да е в промеждутъка между 12 часа и 2 следобед.

3. Следобедна закуска – прави се с още протеини. Може да включва до 24 грама протеини и 160 калории. Хапва се до 3 часа след обяда, за да дава енергия докато дойде време за вечерята.

4. Вечеря – може да е разнообразна, но не бива да се сяда на масата след 20 часа, както не бива да се ляга и до 1 час след последното стабилно ядене за деня.

Изчислено е, че ако трите основни хранения се съберат в 8 часа от деня, то диетата ще е особено успешна и няма да позволява повече натрупване на излишни килограми.

 

Снимка: cdn.sheknows.com
Автор: Dani

Нова диета лъже стомаха, че е ситРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)