Най-полезната йога е „Бикрам“

Най-полезната йога е „Бикрам“

Йогата доказано пречиства тялото и душата от токсините на ежедневието, и ни помага да се фокусираме над истински важните неща в живота. Терапията с йога помага за запазване на телесното тегло и задейства обмяната на веществата. Инструкторите в Холивуд са прокарали един конкретен вид йога, който буквално накара знаменитостите да се пристрастят към него и резултатите, които дава. Нарича се „бикрам“ и съчетава в себе си фитнес тренировка със СПА глезене на сетивата.

Представлява нещо изключително интересно – тренировка в стъклена капсула, която има сауна ефект. Капсулата развива температура до 40 градуса. Идеята на терапията е жената да се поти и по този начин да изкарва токсините от тялото си през кожата. Най-големият плюс на това занимание е, че се подобряват кръвообращението, обмяната на веществата и сърдечния ритъм.

Иновацията си има родина и това е топлата и екзотична Аржентина. Предимството на тренировката е, че е способна да изгори огромно количество мазнини с малко усилия. Инструкторите у нас изготвят програма според нуждите на клиентите си и ги напътстват как по-правилно да прилагат процедурата върху тялото и ума си. В стъклената капсула жената получава уединението, което ни е страшно необходимо през стресовото ежедневие и има прекрасна възможност да си отпочине, докато никой не я притеснява.

Щом жената влезе в капсулата трябва непременно да се подготви за усилена работа с кардио тренировка. В случай, че й е прекалено горещо тя може сама да определи първоначалната температура вътре, за да не изпадне в шок тялото й. След раздвижването е време за смяна – дамата се премества в друга капсула. Във втората само седи и чака тялото й да се отърве от токсините, посредством потене.

Специалистите по фитнес смятат, че е по-добре цялата програма да трае по-малко време, за да има възможност тялото да се възстанови от дехидратацията и напрегнатата терапия. Според редица здравни експерти капсулата може да доведе до хормонални смущения, ако стане редовно място за посещения от страна на нежния пол.Изследване зад океана сочи, че престоят в капсулата може да ни оставя с чувство за глад и да се замаем леко след първата процедура. После обаче свикването и извличането на ползи стават прекрасно изживяване, коментират практикуващите го.

Снимка: lungesandlycra.co.uk
Автор: Dani

Най-полезната йога е „Бикрам“Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)