Най-голямата тайна на малките килограми

Най-голямата тайна на малките килограми

Видни диетолози от цял свят разкриха каква е тайната за поддържане на слаба фигура с добре оформени пропорции. Според тях всичко се върти около съставянето на план и спазването му. Учените са категорични, че дамата трябва да си състави списък с нещата, които иска да се включат в ежедневието й и в това число влизат в менюто й. Причината е, че ако разчитаме само добрата ни памет да ни ръководи в изготвянето на храната то е много вероятно да излизаме извън пределите на диетата си и да хапваме каквото ни се намери под ръка.

Първото нещо, което трябва да направим щом окончателно сме решили да свиваме дупките на колана след празничното преяждане е да си направим списък с необходимите продукти и като влезем в магазина да не купуваме нищо извън него. Друго златно правило е никога да не се ходи на пазар на празен стомах, защото съдейки по очите ще ни се прииска да изядем всичко, което ни се изпречи пред погледа.

Психологът Кристина Годинхо Университетския институт в Лисабон е категорична, че трябва да заместваме някои от обичайните изделия в хладилника ни с повече плодове и зеленчуци. Според нея трябва да сме и достатъчно мотивирани. В противен случай ще бъдем обречени на неуспех. Годинхо е категорична, че всички трябва първо да осъзнаят ползите от здравословното хранене и едва тогава да пристъпват към прилагането му. Само така е възможно вредните навици да се изкоренят и на тяхно място да възпитаме полезни. Специалистката съветва да се преминава плавно към подлагането на диета и да се започва с планирането й, за да се премахне стреса от това, че трябва да се лишаваме и да изтезаваме нервите си.

 

Снимка: lafitness.files.wordpress.com
Автор: Dani

Най-голямата тайна на малките килограмиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)