Какво пречи да сме по-гъвкави и пластични (видео тренировка)

Какво пречи да сме по-гъвкави и пластични (видео тренировка)

Казват, че прозявката и разтягането освобождават мозъка и мускулите от натрупаното напрежение. Заседналият начин на живот обаче ни прави схванати в даден момент от живота ни. И този момент може да се окаже още преди да сме чукнали 30. Обездвижването и прекалено дългото застояване в една поза постепено започва да ограничава движенията ни. Тренировките стават мъчителни и се ядосваме, че не сме в състояние да изпълним упражнението правилно. Просто защото не можем да докоснем с върха на пръстите на ръцете си тези на краката.

Липсата на еластичност в тъканите пречи на на костите да се раздалечават и усещаме твърди вкаменелости, които се притриват, скърцат или се удрят болезнено. Има случаи, при които особеностите на скелета не ни позволяват да станем по-гъвкави. Ако обаче всичко с костната структура е наред, то може да се поработи върху обтягането на мускулите и сухожилията. Наблюдава се и трети случай, при който обездвижването води до пълна компресия на ставите и съкращава възможността им да се движат по-пластично.

За да повишим еластичността на тялото си можем да наблегнем на раздвижването на няколко групи мускули, съсредоточени в 5 области:

1. Раменен пояс

2. Гръбначния стълб

3. Тазобедрена област

4. Долни крайници

5. Глезенна става

Натоварването на тези възлови и ключови участъци е от съществено значение за стойката, походката и цялостното ни здравословно състояние. Учени твърдят, че сковаността причинява изкривяване на скелета, което на по-късен етап започва да оказва натиск върху жизненоважните органи и да ни докарва проблеми. Затова стречингът, или още разтягането е особено полезен за предпазване от болка и дискомфорт.


Видео:

Снимка: www.premierfitnesscamp.com
Автор: Dani

Какво пречи да сме по-гъвкави и пластични (видео тренировка)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)