Вълшебна рецепта срещу шипове

Вълшебна рецепта срещу шипове

Освен за салати, вкусни яхнии и сиропи против кашлица лукът може да се използва и за лекуване на шипове. Лютият зеленчук, който знае как да ни разплаче, докато творим в кухнята е основната съставка в едно домашно лекарство за избавяне от появата на странни образувания по врата, гърба и седалището ни. Идеята за цяра е почерпана от народната медицина и гарантирано се справя с проблема.

За изпълнението на рецептата не е необходимо нищо повече освен 1 глава лук и малко катран. От най-дебелата люспа на лука се прави компрес върху болното място. Първо обаче върху нея се капва малко катран. След това се полага върху мястото, за което знаем, че се е сдобило с досаден шип или върху петата. Китайците вярват, че по ходилата ни се намират всички точки от тялото, затова не е случайно, че петата е подходящо място за проникване на противоотровата до шипа. Компресът се увива, за да не пада през нощта и спим с него. На следващата вечер процедурата се повтаря същата, само че с другия крак. Противопоказно е да се прилага и на двата крака едновременно.

Има още една изпитана и доказана отвара срещу шипове. В случай, че първата не подейства както трябва е добре да се опита и тази. На пласт кухненска хартия се намазва лъжица мед и се поръсва тютюневият пълнеж от една цигара. Компресът се прикрепя към израстъка и се нощува с него.
Старите хора казват, че листата от зеле, напоени в силна ракия също са целебни. С тях терапията се прави за няколко нощи, докато се почувства облекчение.  

Снимка: bilka.info
Автор: Dani

Вълшебна рецепта срещу шиповеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)