Уникални бонбони пазят зъбите и устата от болести

Уникални бонбони пазят зъбите и устата от болести

Не познаваме човек, който да обича да ходи на зъболекар. Затова превенцията е от изключително важно значение, ако не искаме чичко доктор да ни бърка из устата с „пчеличката“ и да ни вади нерви. Редовните прегледи са едно на ръка. Леко не вярваме в тях, не заради друго, а просто защото нямаме време. Сигурни сме, че и с вас е така. Е, можем да си отдъхнем. Точно като за хора като нас са създадени уникални по рода си бонбони. Освен, че задоволяват непреодолимата ни мания за нещо сладко те съвсем успешно се борят срещу зъбния кариес и пазят устата ни от заболявания като афти и пародонтоза.

Хапването на десертите след всяко хранене освен, че няма да изтъпява резците ни, както правят дъвките, но и ще ни бъде много по-приятно. Освен това с новия продукт няма да ни смятат за невъзпитани, ако влезем на работна среща с бонбон в уста. Дръжетата не се нуждаят от дъвчене, мляскане и пукане на балони. Съставките, които са вложени в тях пазят зъбите от загниване и чупене. Карат бактериите да отиват право към слюнката, а тя пък ги извежда от тялото. В тях няма и следа от захар. Затова пък са обогатени с пробиотични бактерии. Добрите атакуват лошите и изграждат бариерен щит над зъбите ни.

Добрите бактерии попречват на лошите да достигнат до емайла на зъбите и да го рушат. Добрата новина е, че този път продуктът не е създаден само за деца, въпреки че се предполага, че точно те ще са най-големите потребители. Бонбоните са изделие на немската фирма Organobalance GMBH.

Междувременно последните тестове на специалисти по дентална медицина доказват, че най-голямото зло в устата се нарича Streptococcus mutans. Заражда се, докато ядем сладко. На базата на захарта в устата си прави киселина и с нея започва да разяжда зъбите ни. В момента немската компания се опитва да разработи вода за жабурене на същия принцип като бонбоните.
 

Снимка: peoplesdailyng.com
Автор: Dani

Уникални бонбони пазят зъбите и устата от болестиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)