Хитрини за по-бързо избелване на усмивката

Хитрини за по-бързо избелване на усмивката

Усмивката е първото нещо, което мъжете забелязват у жените. Стоматолози казват, че и в домашни условия можем да ускорим процеса на избелване на зъбите си без да се подлагаме на професионална процедура. Има само няколко трика, за да поддържаме зъбите в перфектно състояние и да искрят от чистота всеки път щом се усмихнем загадъчно на някой кавалер.

Добре е да избягваме тютюнопушенето, пиенето на кафе, червено вино, плодови и зеленчукови сокове с много наситен цвят като червено и оранжево. Ако искаме да накараме зъбите ни оптически да изглеждат по-сияйни можем да изхвърлим всички коралови и оранжеви червила от козметичния несесер. Причината е, че засилват оттенъка на емайла ни.

Ако все пак се подложим на избелване при специалист, то трябва да знаем, че след всяка терапия зъбите ни стават по-порести. Това прави задържането на „бои“ по тях по-осезаемо. Освен това има и няколко странични ефекти като повишена чувствителност. Според експертите свръхчувствителността е гаранция, че избелващият гел е подействал правилно. Успокояват, че с времето болката отшумява.

У дома можем да използваме избелващи пасти, но е препоръчително щом свършим първата опаковка да сменим продукта, за да не навредим на емайла. Можем да си купим и лентички с гел. Но трябва да се има предвид, че не е полезно да се стои с тях повече от 15 минути до половин час.

След преглед при зъболекар, се установява дали зъбите ни са подходящи кандидати за избелване. Едно от условията, на които трябва да отговарят е да са здрави и да не са твърде предразположени към образуване на кариес. За да се намали този риск можем да използваме пасти за миене, обогатени с калций и флуор и да пием повече мляко, също като децата. Също така е много противопоказно да човъркаме зъбите си с клечки. За почистване е създаден конецът. Обикновено е страшно евтин и ароматизиран с вкус на мента. Тоест употребата му е много приятна.

Добрите специалисти винаги предлагат да избелват зъбите ни с процедурата ACP (аморфен калциев фосфат). Причината е, че сред най-полезните и изгражда емайла. Също така е способна да пази от образуване на кариеси и да запазва избелването за по-дълго време без значение дали сме прегрешили с консумация на черен чай или кафе.

Още няколко широкоразпространени трика за избелване в домашни условия са обтриването с четка за зъби, наквасена в прясно изцеден лимонов сок, хапването на повече домати и ягоди. В тези продукти се съдържа специална киселина, която има силата да разгражда петна и нечистотии.

Снимка: drperrone.com
Автор: Dani

Хитрини за по-бързо избелване на усмивкатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)