Ръчно изработени подаръци за Коледа (част 2)

Ръчно изработени подаръци за Коледа (част 2)

В началото на декември започваме да тюхкаме и вайкаме какво ще подарим на близките си за Коледа. Истината е, че най-подходящите идеи за подарък не се срещат в магазините. Те са персонални и идват от сърцето. За предстоящите светли християнски празници имаме шанса да се проявим като личен Дядо Коледа за околните като се замислим както харесват и какво наистина биха искали да получат. Днес продължаваме да ви подсещаме какво да измайсторите сами у дома. Спазвайки идеите ни ще спестите пари, ще се позабавлявате и ще получите много похвали. Ето я и новата порция ръчно изработени подаръци:

1. Гривна от празната бутилка от вода – Изрязва се пластмасов кръг с желаната дебелина за направата на гривна. След това залепете някаква твърда материя от вътрената страна на гривната, която ще се крие с ръката на притежателката си. Трябва да е удобна и да няма боцкащи ръбове. Облепете гривната с моделин или глина и оставете да се втвърди. Може и да изпечете гривната. А накрая идва и най-хубавата част – украсяването. Тук всичко е въпрос на импровизация. Брокат, кристали и пайети са супер подходящи за декориране на гривната. Още по-прекрасно ще е, ако напишете лично пожелание или девиз за момичето, което ще получи шедьовъра ви.

2. Оризови чорапки – Този подарък може да бъде много полезен за хората около вас, защото облекчава болки. Вземете чифт чорапи в бял или червен цвят и ги напълнете с ориз. След това завържете краищата им и ги украсете с тематични за Коледа елементи. Вързопчетата с ориз служат за правене на компреси на болезнени места по тялото. В зависимост от това дали ви се иска топъл или студен компрес чорапите се накисват във вода с подходяща температура и се полагат върху тялото. Доказано е, че лекуват главоболие, изкълчвания и синини.

3. Пълнени кукли – Дори възрастните понякога се оказват непораснали деца и се нуждаят от малко радост в живота си. Затова е време да ги провокирате да се усмихнат с играчки, които са грижливо натъпкани с плат, силиконова вата или ориз и изобразяват смешни физиономии. Може да се пробвате като дизайнер и сами да скроите лицата на куклите. Ако направите огромна пълнена кукла и се окаже мека, то най-вероятно ще бъдат използвани като възглавници. На подобни хрумвания малчуганите просто не издържат от щастие.

Снимка: www.livingwellspendingless.com
Автор: Dani

Ръчно изработени подаръци за Коледа (част 2)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)