Неподозираната сила на аспирина

Неподозираната сила на аспирина

Отрицателната енергия, която се натрупва в нас отключва редица прединфарктни рискове за здравето ни. Учени са установили отдавна, че гневът може да ни причинява физическа болка, дискомфорт, неприятни неразположения и дори злокачествени образувания, ако не бъде премахнат или овладян. Смята се, че той предизвиква синдрома, познат като „прекомерен възпалителен отговор на тялото“.

Ново проучване доказа, че някои от разновидностите на депресия или агресия могат да се лекуват с... аспирин. Причината е, че пием хапчета за главоболие или някаква неопределена болежка по тялото. Тези симптоми обаче без да осъзнаваме се появяват след тежък емоционален товар или агресивно избухване. Именно затова можем да кажем, че стресът и гневът се лекуват с аспирин.

Обикновената на пръв поглед таблетка има силата да укротява вещества, наречени цитокини. Те са виновни за вътрешните възпалителни процеси в тялото ни, вследствие на гневни реакции. Според американски изследователи жителите на САЩ неслучайно пият аспирин по няколко пъти на ден. Те са осъзнали, че има лесен начин да се поддържат в перфектна физическа и емоционална форма.

Редица тестове показаха преди години, че лекарственият продукт може да пази от инфаркт. Разбира се, с аспирина не бива да се прекалява, тъй като разрежда кръвта. Скорошно тестване на гнева у хората, доказа че агресивните хора с непостоянно взривно разстройство носят в себе си прекомерно завишени нива на цитокини. Това ги кара да се чувстват зле и да се изнервят още повече. Статия в Daily Mail сочи, че аспиринът блокира химичните процеси на възпаление, както правят нестероидни лекарства като ибупрофена за деца.

Снимка: jenite.bg
Автор: Dani

Неподозираната сила на аспиринаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)