Намериха виновника за рака, диабета и безплодието

Намериха виновника за рака, диабета и безплодието

Американски изследователи разкриха причината за масово разболяване на човечеството от диабет и рак. Според учените същото нещо причинява и захарната болест при млади и стари. Става дума за пластмасата. И по-точно за най-вредната й съставка Бисфенол А. Оказва се, че химикалът се натрупва в организма ни всеки път щом консумираме нещо опаковано в пластмаса. Най-добрият пример, за който се сещаме е минералната и трапезна вода, бутилирана в пластмасови туби. Установено е, че производителите на хранителни продукти и напитки използват опаковки от поликарбонат още от 1957 година. Точно тогава съвременната медицина започва да отчита апогеен пик на канцерогенните и смъртоносни болести. Наричат пластмасата още "индустриалната чума" на 21-ви век.

Редица изследвания доказват, че Бисфенол А представлява петролен дериват, чието натрупване в тялото води до причиняване на щети в дългосрочен план. Тоест не е гаранция, че ще се разболеем до 5 години от започването на употреба на пластмасови опаковки. Възможно е процесът на разболяване да се точи с години, дори от най-ранна детска възраст. Понякога симптомите за нарушено здраве се проявяват в по-зряла възраст. Затова е характерно, че злокачествените тумори се „обаждат“ най-често при мъжете и жените на средна възраст.

Когато претопляме храната или напитките за обяда си заедно с пластмасовата или найлоновата опаковка си гарантираме, че химикалът ще се съедини с продуктите и ще стане двойно по-отровен за нас. Бисфенолът е способен да прониква в храната в случай, че има драскотини по продуктите или са леко натъртени заради неправилно съхранение. Най-лошата новина е, че попада в кръвоносната система.

Според съвременната медицина има пряка връзка между нездравословното хранене и пиене на вода от пластмасови галони и безплодието. Според експертите натрупването на химикала повлиява функционирането на някои от женските и мъжките полови хормони и влошава състоянието им. Облъчва ги и води до стерилитет.

След предупреждение от страна на Световната здравна организация, европейската комисия забрани производството на бебешки аксесоари като чинийки, биберони и шишенца от пластмаса, за да предпази крехкото здраве на невръстното население на планетата. Това се случи на 1 март преди 3 години. В Канада пък забраниха на майките да пълнят храната от обществените детски кухни в пластмасови съдини. В редица европейски държави като Франция, Англия и Испания вече се работи над законодателството с цел забрана на производството и разпространяването на пазара на питейна вода в пластмасови опаковки.
 

Снимка: dariknews.bg
Автор: Dani

Намериха виновника за рака, диабета и безплодиетоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)