Как да се събудим сутрин

Как да се събудим сутрин

Едва ли има човек, който да се чувства добре, когато се събуди. Всеки има нужда от няколко минутки, за ад се разсъни. Ако вие сте от хората, които залагат на чашата горещо кафе и цигара, то вече е време да спрете с тази практика и да преминете към един далеч по-здравословен начин за начало на деня.

Правете гимнастика – сутрешните упражнения са полезни. Активното движение ускорява кръвообръщението и притока на кръв към мозъка, като по този начин помага по-бързо да влезем във форма. Хубаво е да заложите на леките движения на цялото тяло. Заделяйте поне по 10 минутки за това.

Контрастен душ – чудесен начало за един успешен ден. Редувайте гореща и студена вода за по 10 секунди. Нека студената вода да е 23 градуса, а топлата – 33.

Цветна терапия – малко хората зная за нея, но тя действа доста ободряващо сутрин. Сложете в спалнята си предмет в ярък цвят - оранжев, червен или жълт цвят, но го разположете така, че когато се събудите, да е пред погледа ви. Може да бъде картина, лампа, ваза...

Пийте какао – както казахме – забравете за кафето. Вместо него пийте како, защото има теобромин – близък родственик до кофеина.

Измийте лицето със студена вода или яжте сладолед – специалистите са категорични, че и двете са успешен вариант за събуждане.

Снимка: rivertea.com
Автор: Stefi

Как да се събудим сутринРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)