В дамският гардероб - смокингът

В дамският гардероб - смокингът

Смокингът е смятан за мъжко облекло, но в последните години дизайнерите се опитват да го вмъкнат и в дамският гардероб. Тази дреха определено заслужава вниманието на всяка жена, тъй като може да се възползвате от услугите й тогава, когато няма какво да облечете.

Поканени сте на официален бизнес обяд, но нямате време да подберете костюм?! Достатъчно е да направите комбинация от черен панталон с бял смокинг, елегантни обувки и стилна чанта.

Запомнете – сега дизайнерите са направили много отстъпки от класическата линия и модел на смокинга. Моделите са най-разнообразни, но по-често ще срещнете смокингът с контрастни по текстура на плата ревери, обикновено от сатен, шал яка, в която реверът и яката са съединени.

Днес основно се доверяваме на цветовете като черно и бяло. Все пак те винаги ще си останат класика. Може да си изберете смокинг не само за официални поводи, но и във вечерни стилни комбинации, подходящи за парти и за коктейли.

Една от модните икони познати по цял свят - а Марлене Дитрих обожава да облича смокинг с панталон. Комбинацията се превръща в нейна запазена марка. Не се плаши да се появи така и в обществото. За първи път го прави в холивудската продукция „Мароко“, когато тя е извършила истински преврат в модата.

Черният цвят на смокинга е класически. Обувките с ниска подметка тип лофер от велур и камъни носят лукса. Добавете и фина бяла риза с волани на деколтето, за да напомните за пищните ориенталски дипли по платовете.Определено няма да сбъркате със същият смокинг, но в съчетание с впит кожен панталон, червен клъч и бежови обувки на ток в змийски принт. Ето, че може да сте новата парти-кралица.

А ето и още няколко очарователни предложения от нас:

Снимка: www.jeddahbeauty.com
Автор: Stefi

В дамският гардероб - смокингътРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)