Нещо важно за вагината

Нещо важно за вагината

Мили дами, искате ли да научите нещо ново за вас? Става дума за вагината. Често жените се притесняват да говорят за тази част от женското тяло и дори да имат проблем, предпочитат да го запазят за себе си. За тези срамежливки, които едва ли някога ще повдигнат въпроса за вагината сме приготвили няколко важни и доста любопитни факта.

1. Знаете ли, че върху клитора има 8000 нервни окончания, чиято задача е единствено и само да доставят удоволствие. Дали пък това не е причината клиторният оргазъм да е доста по-често срещан, отколкото вагиналният. В това отношение мъжете са доста прецакани – нервните окончания върху половият им член са само 4000.


2. Средният размер на вагината е между 8 и 10 сантиметра. Ако щете вярвайте, но пък се разширява до 200%, когато е нужно.

3. има нещо важно! Макар и рядко, напълно възможно е вагината да изпадне (буквално), т.е. да се обърне отвътре навън подобно на чорап. Това състояние се нарича вагинален пролапс и по-често с случва на жените, които са прескочили 50. не се плашете! Щетите се поправят с операция.

4. Знаете ли, че вагината ужасно много прилича на акулата по едно нещо? И в двете има вещество, наречено сквален, което извличано от акулите се използва в диетите и като бариера срещу рак.


5. Самата дума вагина на латински означава "калъф за меч" ...

6. Да опитат от вагиналният оргазъм могат само 30% от жените. Болшинстъвото достигат до „върха“ само заради нервните окончания на клитора.

7. Важно - забравете за дамския душ! Според специалистите, той изобщо не е препоръчителен, защото вагината така или иначе се самопочиства чрез секреция, която изхвърля бактериите. Ежедневното миене с интимен сапун обаче е задължително!

Снимка: ccherb.com
Автор: Stefi

Нещо важно за вагинатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)