Фейсбук изяде хляба на кафенетата и баровете за запознанства

Фейсбук изяде хляба на кафенетата и баровете за запознанства

Кога за последно ходи да пиеш кафе с приятелки и се заигра с няколко интересни флирта с още по-интересни мъже? Ако не си спомняш, значи е било отдавна. А това само потвърждава мнението на британските с*ксолози, че напоследък предпочитаме да се ровим из социалните медии, вместо да комуникираме очи в очи, за да си намерим подходящ партньор за създаване на семейство.

Фейсбук и Тъитър наистина скъсяват дистанцията между хората, когато говорим за бизнес контакти или за поддържане на връзка с роднините по различните краища на света, но според специалистите изиграват лоша шега на любовните авантюри. Причината е, че всичко се е превърнало в суета и мъжете стават мързеливи. Казват си „няма нужда да търся, все някоя необвързана ще ме открие сама във фейсбук“. И без да се усетят прекарват години в лайкване на снимки, коментиране на статуси и постване на чужди стени, вместо да излизат навън, да правят нови запознанства и да вършат нещо полезно, съчетано с приятното.

Статистиката сочи, че до преди 5 години само 30% от неангажираното население по света е използвало мрежата като алтернативен начин да среща повече възможности сред мъжете и жените. Миналата година този процент се е завишил рязко и то най-вече при жените. С тази разлика, че дамите не се надяват сляпо да срещнат мъжа на живота си във фейсбук, а по-скоро търсят малко клюки, интриги и занимавка за свободното време. Господата от своя страна не се нуждаят от такива неща и определено търсят половинка чрез кликванията с мишката. Претърсват профилите на готините мацки, гледат снимките им или директно използват неприличните фотоси там вместо порно.

И не бива да пренебрегваме факта, че в мрежата всички сме с поне една идея по-красиви, по-успешни, по-смели и богати. Грубата действителност не е точно толкова розова за съжаление. Психолози обаче твърдят, че фейсбук и туитър помагат на стеснителни хора да придобият повече самоувереност, докато завръзват контакти, в случай, че това не им се отдава особено лесно на живо.

 

Снимка: guardianlv.com
Автор: Dani

Фейсбук изяде хляба на кафенетата и баровете за запознанстваРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)