Как да станем по-отговорни и организирани

Как да станем по-отговорни и организирани

Времето е пари и е толкова недостатъчно. На модерната градска мадама й е необходим ден от 48 часа, за да се побира във всичките си задължения и разкрасителни процедури. Само няколко грешни разпределения на минутите за закуската и сутрешния тоалет са в състояние да скапят целия ни ден и да ни се струва, че препускаме стремглаво без да успяваме да стигнем до някъде навреме. Главата ни започва да пуши, а имаме куп ангажименти. За щастие има няколко основни препоръки от професионалисти в големите бизнес сфери, които могат да ни помогнат да станем по-организирани и бързи без да полагаме огромни усилия.

1. Фокусиране върху важните неща – ясно е, че нямаме цялото време на света и трябва да пренареждаме приоритетите си в крачка. Добре е да имаме ясна представа за събитията около себе си и за това какво искаме да постигнем, за да се реализираме като успешни и можещи. Но всичко, което ни разсейва страшно пречи. Това може да бъде телефонът или колежката, която предпочита да си бърборите сладко, вместо да вършите работа. Още с пристигането си на работа започвай да отмяташ най-важните неща. Ако ти остане свободно време ще можеш да се поглезиш подобаващо.

2. Умният записва, глупавият помни – намери си красиво тефтерче и записвай всяко важно нещо, което си обещала да изпълниш. Така ще се проявиш като човек, на който може да се разчита и няма да подвеждаш. Ще си изградиш репутация на дисциплинирана личност, на която може да се вярва и след време този имидж ще започне да работи за теб. Но идеята не е да трупаш хартии, а всекидневно да работиш над записките и да се придържаш към осъществяването им.

3. Пълна концентрация – В случай, че ти е нужна настройка за предстоящия ден медитирай докато си пиеш кафето. Мисли си за мястото, на което искаш да бъдеш в този момент и се пренеси душевно там. Това ще ти помогне да се отпуснеш. После обаче слез на Земята и стъпи здраво върху нея. Трябва ти ясен поглед върху заниманията ти, както и изключване от всичко излишно.

4. Ставай по-рано – колкото и трудно да звучи е възможно най-полезния съвет. Дори да си бавна като мравка пак ще имаш повече време, в което да се побереш и нищо няма да ти изглежда чак толкова претоварено.

5. Бъди подредена и изрядна – хаосът не води до порядък, а напротив. Подреждай си личните вещи и бюрото, за да знаеш кое къде се намира, ако се наложи по особено екстремен начин да се добереш до него. Особено за жените не говори много добре, ако пренебрегнат факта, че са по-нежната половина от човечеството и трябва да звучат, изглеждат и да се държат прецизно. Защото хората забелязват всичко и освен това говорят.
 

Снимка: cdn.sheknows.com
Автор: Dani

Как да станем по-отговорни и организираниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)