Цвят "орхидея" е хит през 2014 година

Цвят "орхидея" е хит през 2014 година

Орхидеено розово-лилавото е цветът на 2014 г. на компанията "Пантон", съобщи Асошиейтед прес.

Може да намерите цвета и под официалното му наименование "сияеща орхидея".

"Той е малко различен, малко встрани от отъпкания път и не е основен цвят - каза Лиатриз Айзман от института по цветовете на "Пантон". - Той е покана за промяна. Семейството на лилавите нюанси предлага възможност за творчески неща. Хората свързват лилавото с творчеството и оригиналността, а те са високо ценени днес. С думи като тези се описват технологии и продукти, смятани за новаторски, с невиждан преди подход.", казва Айзман.

Компанията отдавна е получила доверието на именити модни и козметични фирми. "Пантон" създава бои, които се ползват и в строителството, текстилната промишленост и други сектори.

Според Айзман "сияеща орхидея" ще се превърне в любим цвят на всички, защото позволява комбинация с всеки друг цвят, а и подхожда на тена на кожата.

Както можете да забележите този цвят е един от любимите и на Мишел Обама, която често го предпочита за тоалетите си. Явно не само дамите могат да се насладят на нежните му ласки, тъй като "Салваторе Ферагамо" и "Ерменджилдо Дзеня" го вкараха в настоящите си колекции.Снимка: static.pourfemme.it
Автор: Stefi

Цвят "орхидея" е хит през 2014 годинаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)