Вдъхновяващ оазис за хармоничен дом

Вдъхновяващ оазис за хармоничен дом


Моят дом е моята крепост! Действително жилището ни е мястото, в което се окупираме срещу стреса, неприятните преживявания и емоции и злото, което дебне зад всеки ъгъл. Там презареждаме батериите и съумяваме да разкрием истинското си АЗ, което сме въздържали в окови през целия ден било то заради благото на кариерата и добрите ни взаимоотношения с околните.

Ако апартаментът или къщата ни не отговарят на изискванията на сетивата ни ние непрекъснато ще се заразяваме взаимно с отрицателни енергии. Затова е добре да подредим кътчето си така, че да можем спокойно да се отпуснем в него всеки път щом се приберем у дома. Уютът и зеленината са от съществено значение, когато искаме да съхраним или излекуваме лабилната си нервна система. 5-минутно притихване в любимото ни кътче се равняват на 5 сеанса терапия при психиатър, твърдят специалистите.

Архитекти и дизайнери обединяват усилията си, за да ни уверят, че малко растения и освежаване на стените с бели и бежови тонове правят чудеса и ни пращат право в рая. Подобна обстановка доставя множество мигове на наслада и желание за занимаване с приятни хобита. Не е необходимо да правиш план-график на архитектурата на обителта си. Достатъчно е да избереш любимото си местенце и да го преобразиш.

То може да се намира в кухнята, спалнята или хола. Комбинирай дърво, камък, растения и декоративни, меки възглавнички, за да се пренесеш в приказките. Зеленината може да струи на водопадни „кичури” от тавана или да бъде инсталирана под стълбите на мезонета. Тези идеи са много симпатични и изпълват атмосферата със спокойствие и хармония.

Снимка: bs2h.com
Автор: Dani

Вдъхновяващ оазис за хармоничен домРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)