Универсалният разкрасителен продукт!

Универсалният разкрасителен продукт!

Хрумвало ли ти е, че страната ни е прочута с розовото си масло и ти прекрасно можеш да се възползваш от благодатните продукти, които индустрията произвежда от розовите масиви у нас. Наскоро родни учени разкриха, че розовата вода е най-универсалният козметичен продукт, който може да се използва за разкрасяване и заздравяване на цялото тяло. Било е широко популярно и предпочитано дори в древността. Освен с ваните от мляко, Клеопатра често е обичала да се глези с компреси от розова вода. Виж за какво можеш да използваш розовата вода в ежедневните си ритуали.

1. Освежава лицето, когато се напръска с шише-спрей преди поставянето на грим. Течността подхранва кожата и я хидратира приятно. Тази цветна вода може да измести термалната и дори ще я победи в козметичните класации заради преимуществата си.

2. Розовата вода е много подходяща за изплакване на сухата коса. Гривата става мека и въздушна без сплъстявания и неприятно начупване на кичурите. Течното „злато“ се използва от козметиците на Холивуд, за да се запазва младият и сияен вид на актрисите.

3. Няколко тампончета, напоени в розова вода и охладени за половин час в хладилника действат като лекарство за торбички под очите и всякакви подпухналости по лицето. Преди да се нанесе околоочния крем е добре да се постои с компресите, за да се свият максимално порите на кожата и тя да възвърне своята еластичност.

4. Ако трябва да се обезкосмиш броени минути преди да идеш на плажа или на басейн можеш да полееш епилираните или обръснатите участъци кожа с розова вода, за да не се появят неприятни зачервявания или пъпчици. Тоникът ще подейства антисептично и ще дезинфекцира чувствителната кожа.

5. Розовата вода е идеалното средство за разгримиране. Само трябва да се добави малко от нея върху тампонче и да се капнат 2-3 капки олио. Химическите токсини от спиралата, фон дьо тена и червилото се премахват с лекота до най-дълбокия слой на кожата. Освен това тази процедура възвръща блясъка и руменината на лицето.

 

Снимка: healthxwellness.com
Автор: Dani

Универсалният разкрасителен продукт!Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)