Спешна помощ за напукана от студа кожа

Спешна помощ за напукана от студа кожа

Няма нищо по-лошо за вашата кожа от посрещането на зимните месеци. Традиционно тя се дехидратира, започва да се лющи и определено не изглежда привлекателна. Не позволявайте това да се случи и с вашата. Действайте адекватно и й помогнете да превъзмогне този тежък момент. Може да го направите лесно – с хидратантна помада, която ще зарадва сухите лакти, напуканите пети и колене.Нужно е само да си приготвите смес от ¼ ч.ч.зехтин, 1 ч.л.екстракт от ванилия, половин ч.ч.прясно смляно кафе.
Сложете зехтина и ваниловия екстракт в малка купичка, а отделно смесете утайката от кафето, която току-що сте сварили и добавете захарта. Накрая разбъркайте всички продукти заедно, така че да се получи гъста и плътна паста.
Накиснете кожата на тялото като поседите 5-10 минути под душа. На бас, че ще ви е приятно! Нека кожата ви се омекоти, порите да се отворят. Сега може да обтриете нежно кожата с пастата. Изплакнете обилно с топла вода и измийте кожата допълнително с душ гел, за да отстраните всякакви остатъци от кафето и захарта.Имаме и бонус – втора рецепта. Тя се приготвя от 1 ½ ч.ч. захар, пълна лъжица с мед, ½ ч.ч. зехтин и лъжичка ванилов екстракт. Смесете всичко това и разбъркайте добре. После повторете всичко, което направихте в предишният случай.

 

Снимка: www.maldives.cx
Автор: Stefi

Спешна помощ за напукана от студа кожаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)