Сияйна и блестяща кожа през зимата? Мисията е възможна

Сияйна и блестяща кожа през зимата? Мисията е възможна

В разгара на зимата сме и нямаме и следа от бронзов загар по тялото. Страшно е неприятно да се мъчим сутрин да нанасяме коректори и фон дьо тени, когато епидермисът по лицето ни отказва категорично да повярва, че изтезанието ще му понесе. Обича да си отмъщава като се лющи, зачервява и загрубява. А си е доста грозна гледка да видиш дама с неправилно нанесен грим заради сухата и проблемна кожа, страдаща от климатичните сурови условия.

Правилната козметика може да маскира малките несъвършенства и да възвърне здравината и блясъка на кожата ни, за да ни накара да изглеждаме като готови за парти по всяко време. Освен няколко хитрини като перлена целувка със сенки по клепачите ни и течен глос за дверите на дъха, скулите, брадичката и околоочния контур изискват по-специални грижи, за да изглеждат свежи и младеещи. За да постигнем това трябва да се обърнем за помощ към кремовете и хидратацията.


Трябва да предупредим, че ярък и тежък грим не стои добре на пресушената кожа. Плюс това, ако постигнеш резултата със сияйната кожа ще се увериш, че няма нищо по-хубаво от това да изглеждаме зашеметяващо, докато приличаме на себе си. Много по-приятно е да знаем, че по лицето ни има минимално количество продукти, което няма да се размаже по ревера ни или по ризата на милото, докато се гушкаме в него. Ето я и рецептата за страхотна кожа през зимата:

1. Остъргване на роговия слой – това трябва да се прави нежно, за да не раздразним кожата излишно. Избира се дерматологично тестван и хипоалергичен продукт за ексфолиране пред огледалото. След това се преминава към обиране на олющения слой мъртви клетки с копринена кърпа. Накрая е добре лицето да се изплакне с хладка вода, за да се посвият порите и да се потупа приятелски с памучна кърпа, за да се подсуши. Забранени са всякакви грубости като търкане и стискане на пъпки.

2. Олио – слънчогледовата мазнина за пържене е чудесна стратегия за храбро хидратиране на кожата. Всяка сутрин или вечер заедно с крема се поставят и 1-2 капки олио по кожата и се втриват нежно. За мазната кожа тези капки може да се добавят в опаковката с целия продукт.

3. Коректор – повечето са сухи и това означава поредната погрешна стъпка. Триенето на сух коректор по сухата и лющеща се кожа само влошава нещата. На дневна светлина нескопосаните опити за полагане на маска се забелязват от околните и причиняват лоша репутация на зле гримосаната персона. При проблемна кожа може да се използват течни изделия или такива с текстурата на мус, за да поставят на мястото им всяка стърчаща кожичка от разранената кожа.

4. Дневна светлина озарява лицето – е идеята на един от най-популярните продукти у нас в момента. Нарича се хайлайтер и нанася една допълнителна доза светлина върху кожата на лицето и деколтето ни. Продуктът представлява нещо като магически маркер и може да скулптурира по специфичен начин лицето ни. Използва се през деня, защото вечер може да изглежда доста изкуствено. Светлината трябва да се разстила върху високата част на скулите или иначе казано над костта под очите, по средата на носа и над веждите.

Снимка: www.nsmbl.com
Автор: Dani

Сияйна и блестяща кожа през зимата? Мисията е възможнаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)