Розовата вода у дома

Розовата вода у дома

Няма защо да ви обясняваме, че вашата кожа ще бъде щастлива, ако редовно я почиствате и подхранвате с розова вода. Но все пак...

Нейните разкрасителни сили са познати от древността. Тази розова течност притежава антисептични и антибактериални свойства, които не дразнят кожата, а напротив - грижат се за чувствителната кожа и облекчават възпаленията и зачервяванията. Розата подхранва кожата в дълбочина, прави я гладка, мека и сияйна.

Ако искате да си спестите купища пари от разкрасителни процедури в салоните, то заложете на розовата вода и употребата й в домашни условия.

Нанеси директно на лицето

Достатъчно е само да напоишпамучен тампон с розова вода и да нанесеш върху чиста кожа. Така ще успокоиш чувствителната кожа, която ще изглежда по-здрава и сияйна.

Маска с розова вода и краставица

Смеси една супена лъжица с една пасирана краставица. Нанеси върху лицето и шията и престой така за 15 минути. Отмий с хладка вода и нанеси хидратиращ крем.

Смеси с душ гела

Ароматът на розовата вода е деликатен. Сложи 50 мл. към душ гела си и само след две седмици, ще забележиш, как кожата е станала по-гладка и нежна. Освен това се овлажнява по-лесно и за по-дълго.

За премахване на торбичките и сенките под очите

Напои добре два тампона с розова вода и постави под очите за 10 минути. След това изплакни лицето с хладка вода и нанеси хидратант. Повтаряй процедурата в продължение на две седмици.

Маска с розова вода и доматен сок за мазна кожа

Добави една супена лъжица розова вода към две супени лъжици доматен сок. Нека подейства за 15 минути и изплакни. Тази маска ще освежи мазната кожа, ще я направи по-чиста и красива.

Снимка: paulaisms.com
Автор: Stefi

Розовата вода у домаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)