Перфектно изправяне на гривата без употреба на гореща преса

Перфектно изправяне на гривата без употреба на гореща преса

Има начин да спрем изгарянето на косата, което ни принуждава да я подкастряме на 2-3 месеца и не можем да я оставим да расте. Дори най-горещата струя на сешоара след време става неефективна и неспособна да изправя и да придава обем на гривата. Причината е, че косата се изтощава и се нагажда към резките температурни влияния, за да започне да си отмъщава. Към това се добавя и бързото омазняване.

Само след 2 месеца редовна употреба на ел уреди за стилизиране, прическата започва да изглежда като изгоряла, неравна и обезцветена. Няма да има и помен от жизненост и блясък. И никаква козметика няма да е в състояние да забави смъртта на косата, ако се прекалява с термичната й обработка. Има обаче продукти, които ни спасяват от топлинното зло.

Започва се с измиването с правилния шампоан. Добавянето на балсам заглажда косъма и го кара да увисва тежко надолу. Впръсква се и серум за изправяне. Ето какво да си купите, за да се сдобиете с желаната форма на косата без да губите от обема си: Балсам за права коса Cristalliste (Kerastase, 26.90 лв.), шампоан за изправяне на коса Glis (Schwarzkopf, 6.48 лв.), крем за заглаждане на косата Secret Agent Perfecting (John Frieda, 16 лв.), залепващи ролки за коса (5.30 лв. за бр., от магазин за аксесоари за коса), лак за коса Fructis (Garnier, 6.25 лв.). И няма да пропуснем отново да изтъкнем, че не се прави коктейл от всички продукти накуп, а се използват най-много по два и то в количества колкото череша поставена на дланта.

Кичурите се увиват около големи ролки и се закрепват за тях с фуркети, След което се намазват с крем за заглаждане на косата. Всъщност много по-лесно е процедурата да се изпълни преди косата да се навие на големи охлюви. Странното е, че в случая няма да има и помен от романтични букли, а само добре обособени снопове коса. Когато всеки косъм по главата ви е напълно изсъхнал трябва да напръскате с лак, за да се запази първоначално придобитата форма за поне два дена. Лакът се пръста от разстояние на поне 15 см.
 

Снимка: downloadwallpaperhd.com
Автор: Dani

Перфектно изправяне на гривата без употреба на гореща пресаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)